Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pavardova bomba, Ronaldova standardka či belgický brejk. I v Rusku padaly krásné góly

Mistrovství světa v Rusku toho nabídlo spoustu. Dramatické zápasy, tvrdé souboje, sporné situace a hlavně krásné góly. Mezi nejpovedenější trefy určitě patří standardní situace Cristiana Ronalda, nádherná bomba Benjamina Pavarda či rychlý brejk Belgie se zakončením Nacera Chadliho. Podívejte se na Top 10 nejlepších branek a v anketě vyberte tu nejhezčí.

Francouz Benjamin Pavard (utkání Francie – Argentina 4:3 - gól na 2:2):

Kdyby nebylo této branky, možná by teď Francouzi neslavili podruhé v historii titul mistrů světa. V osmifinálovém střetnutí s Argentinou "les bleus" ztratili na začátku druhé půle vedení a jihoamerický soupeř se dokonce dostal do vedení. V 57. minutě však přišel velký moment pravého beka. Pavard se dostal na hranici vápna k centru a krásnou křižnou ranou z voleje vnějším nártem srovnal. Francie i díky němu nakonec slavila výhru 4:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Francie - Argentina: Pavard - 2:2 (57. min.)

Argentinec Lionel Messi (utkání Nigérie - Argentina 1:2 - gól na 0:1):

Argentina na letošním mistrovství světa zklamala. Jak už předváděnou hrou, tak i výsledky, když Jihoameričané vypadli už v osmifinále. Hvězdný celek přesto za sebou zanechal jeden nádherný moment z utkání s Nigérií. Záložník Éver Banega z poloviny hřiště poslal přesný centr dopředu na nabíhajícího Lionela Messiho, jenž dvěma doteky levačkou míč zkrotil a následně pravačkou rozvlnil síť.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Nigérie - Argentina: Messi - 0:1 (14. min.)

Belgičan Nacer Chadli (utkání Belgie - Japonsko 3:2 - gól na 3:2)

Mohla to být jedna z největších senzací na turnaji. Belgičané s Japonskem prohrávali v druhém poločasu už 0:2. Favorit se však dokázal probrat a brzy srovnal. Vše nasvědčovalo, že se utkání bude muset rozhodnout v prodloužení. V nastaveném čase ale přišel rychlý brejk, který by měl být v učebnicích. Během pár vteřin přešel míč celé hřiště a na konci stál Nacer Chadli, jenž rozhodl o postupu "rudých ďáblů".

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Belgie - Japonsko: Chadli - 3:2 (90 + 4. min.)

Portugalec Cristiano Ronaldo (utkání Portugalsko - Španělsko 3:3 - gól na 3:3)

Tento zápas byl jeho velkou one man show. Hned druhé střetnutí na turnaji nabídlo bitvu dvou favoritů a podívaná to byla nezapomenutelná. Dvakrát vedli Portugalci, pak Španělsko otočilo a kráčeli za výhrou. Dvě minuty před koncem se ke standardce postavil na hranici vápna střelec už dvou gólů Cristiano Ronaldo. A jak to dopadlo? Hattrick završen a remíza byla na světě.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Portugalsko - Španělsko: Ronaldo - 3:3 (88. min.)

Španěl Nacho (utkání Portugalsko - Španělsko 3:3 - gól na 2:3)

Toto střetnutí ale nabídlo ještě jednu fotbalovou nádheru, kterou navíc měl na svědomí hráč, jenž mezi velké střelce nepatří. Za stavu 2:2 odražený míč doskákal k Nachovi, jenž se do něj opřel tak výborně, že raketa z jeho kopačky orazítkovala tyč a skončila v bráně.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Portugalsko - Španělsko: Nacho - 2:3 (58. min.)

Brazilec Coutinho (utkání Brazílie - Švýcarsko 1:1 - gól na 1:0)

Posunout si míč na pravačku za hranicí vápna a vypálit. Na toto by si Coutinho mohl dát skoro ochrannou známku. I se svým specifickým stylem kopu. Brazilská hvězda přesně takto dokázala skórovat v úvodním zápase "kanárků" na mistrovství proti Švýcarsku, které nakonec přineslo nečekanou remízu 1:1. Tento moment ale zůstane ještě dlouho ve vzpomínkách fanoušků.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Brazílie - Švýcarsko: Coutinho - 1:0 (20. min.)

Němec Toni Kroos (utkání Německo - Švédsko 2:1 - gól na 2:1)

Nyní už bývalí úřadující mistři světa v Rusku vybouchli a domů putovali už po základní skupině, když vyhráli pouze jediné utkání. Bylo to střetnutí se Švédskem, které otočili až díky brance Toniho Kroose v páté minutě nastaveného času. Trefa německého záložníka zde přesto nemůže chybět. Standardka rozehraná na Marca Reuse, zastavení a bomba, která končí mimo dosah gólmana. Jestli se něco Německu na turnaji povedlo, byl to tento moment.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Německo - Švédsko: Kroos - 2:1 (90+5.)

Belgičan Dries Mertens (utkání Belgie - Panama 3:0 - gól na 1:0)

Nejprve do vápna poslal centr, který ale spoluhráče Romela Lukaka nenašel. Belgičan Dries Mertens hned vzápětí dostal na boku vápna druhou příležitost a tu už vyřešil trochu jinak. Útočník "rudých ďáblů" se místo další přihrávky rozhodl do letícího míče opřít z voleje a balon zaplachtil přímo do sítě Panamy, jež do té doby bránila překvapivou remízu.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Belgie – Panama: Mertens 1:0 (47. min.)

Rus Denis Čeryšev (utkání Chorvatsko - Rusko 3:2 po pen. - gól na 0:1)

Pokud by se volil hráč, který dal na turnaji nejvíce povedených gólů, byl by to Rus Denis Čeryšev. Dva krásné kousky poslal do sítě už v zápase se Saúdskou Arábií (VÍCE ZDE). Trefil se také proti Egyptu a další nádheru si nechal na čtvrtfinále proti Chorvatsku. Sedmadvacetiletý záložník si narazil s útočníkem Artěmem Dzyubou a placírkou z dobrých dvaceti metrů trefil přesně k tyči. Outsider Chorvatům dlouho vzdoroval a padl až po penaltách.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Rusko - Chorvatsko: Čeryšev - 1:0 (31. min.)

Portugalec Ricardo Quaresma (utkání Írán - Portugalsko 1:1 - gól na 0:1)

Jestli se o Tomáši Rosickém říká, že jeho šajtle je mistrovská, Portugalec Ricardo Quaresma ji má ještě o něco lepší. Zkušený čtyřiatřicetiletý křídelník to znovu potvrdil také na mistrovství světa. Těsně před poločasem utkání si nejprve narazil se spoluhráčem, navedl si míč až na šestnáctku a svým typickým stylem vyslal na branku střelu, která plachtila, plachtila, až doplachtila krásně do sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Írán - Portugalsko: Quaresma – 0:1 (45. min.)
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články