Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Nesmějí se dobře vyspat. Íránští fanoušci budili portugalské hvězdy zpěvem i vuvuzelami

Íránu jde o hodně. Poprvé v historii by mohl na mistrovství světa postoupit ze skupiny. V cestě ovšem stojí favorizované Portugalsko. Jak na silného soupeře? Fanoušci sáhli po nesportovních praktikách. Rozhodli se největším hvězdám včetně Cristiana Ronalda vstoupit do snů a téměř celou noc narušovali klid hlasitým zpěvem a troubením na vuvuzely přímo před hotelem, kde evropský celek sídlí. Přímý přenos zápasu Írán - Portugalsko vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 19:20.

Íránská fanynka
zdroj: ČTK/AFLO

Íránští fanoušci se smluvili na sociálních sítích. Místo srazu bylo zřejmé: hotel, kde před zápasem v Saransku Portugalci dlí. Cíl? Nenechat soupeře vyspat.

A záměr se jim zřejmě povedl, jelikož portugalská televize v průběhu noci zachytila největší portugalskou hvězdu Cristiana Ronalda v okně, jak směrem k fanouškům gestikuluje, že by se rád vyspal.

Policie v Saransku obdržela první stížnost na hluk ve 23:00, kdy první vlna fanoušků obklopila hotel. Poté dorazila druhá vlna a nepřestala dělat hluk několik hodin. Policie zablokovala nejbližší ulice, ale křižovatku před hotelem uzavřít nemohla a fanoušci tak mohli pokračovat ve svém záměru.

"Mám rád Ronalda a Portugalsko, ale tohle je pro nás velký zápas. Musíme udělat vše, co je v našich silách, abychom týmu pomohli vyhrát," uvedl bez zastírání jeden z fanoušků Mahdí Fajíz.

Ne všichni ovšem nadšení pro nezvyklé chování sdíleli. "Když jsme přišli z večeře, tak jsme viděli shromažďovat se ostatní fanoušky. Jenže když jsem zjistila důvod, tak jsem odešla," podotkla Montra Fajúdová.

Írán na šampionátu porazil Maroko a prohrál se Španělskem. K postupu ze skupiny tak potřebuje porazit evropské šampiony Portugalce. Stačit by mu mohla i remíza, pokud Španělé zároveň prohrají s Marokem o dva góly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články