Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Přes výprask fanoušci Panamy plakali štěstím. Zapsali jsme se do historie, řekl dojatý Baloy

Žádné zdrcené pohledy či obrovské zklamání po výprasku 1:6 od Anglie. Právě naopak. Hráčům i fanouškům Panamy po debaklu tekly slzy štěstí. Středoamerická země se totiž dočkala historické chvíle, kdy mohla slavit premiérový gól na světových šampionátech. Postaral se o něj navíc kapitán a velký oblíbenec fanoušků Felipe Baloy, který sám svůj zásah obrečel.

Felipe Baloy se raduje z gólu Panamy
zdroj: REUTERS autor: Murad Sezer

"Gól je pro nás všechny v Panamě hrozně důležitý. Jsme poprvé na mistrovství světa, a i když se nám tolik nedaří, tak jsme se zapsali do historie," radoval se Baloy, který se v 37 letech stal čtvrtým nejstarším střelcem v historii MS.

Do hry přišel jako střídající hráč, v 78. minutě si naběhl na centr z přímého kopu a ve skluzu poslal míč do branky. Ačkoli v tu chvíli už Anglie vedla 6:0, panamští fanoušci v hledišti slavili gól jako vítězný. Objímali se a plakali štěstím.

"Je skvělé, že dal gól právě Felipe Baloy, který bude v národním týmu končit. Bůh ho odměnil za skvělý přístup. Dojalo mě to," řekl trenér Hernan Gómez. "Ano, na sto procent po turnaji končím v reprezentaci a na 90 procent s fotbalem," připustil Baloy.

Gól tak alespoň trochu vylepšil Panamě náladu poté, co se stala teprve čtvrtým týmem v historii, který na MS prohrál poločas o pět a více branek. "

Vstřelit první gól na mistrovství světa je samozřejmě krásné, ale zbytek utkání pro nás nebyl tak příjemný. Mohli jsme prohrát i větším rozdílem. Anglie hrála opravdu krásný fotbal. Byl skutečně velký rozdíl mezi oběma týmy," zhodnotil Gómez utkání.

"My se hlavně snažili o to, abychom se ve druhé půli vyhnuli nějaké katastrofě. Tady na šampionátu jsme se hodně naučili. Přece jen jsme stále ve fotbale jako malé dítě. A zápasy s Belgií a Anglií jsou velká škola," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články