Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Rudy odnesl souboj se Švédskem zlomeným nosem, proti Koreji už chce zpět na plac

Německý záložník Sebastian Rudy musel odstoupit z utkání se Švédskem kvůli zlomenému nosu. Lékařům se nepovedlo ihned zastavit krvácení. Záložník Bayernu Mnichov se podrobil operaci a doufá, že se do středy stihne dát zdravotně dohromady, aby mohl s obličejovou maskou nastoupit proti Koreji. "Byla to smůla. Samozřejmě jsem chtěl hrát dál, ale pořád to krvácelo," litoval Rudy, který dostal šanci místo zkušeného Samiho Khediry.

Zraněný Sebastian Rudy
zdroj: ČTK/AP

Ve 26. minutě sobotního duelu proskakoval švédský útočník Ola Toivonen kolem Rudyho a neúmyslně ho trefil kopačkou do obličeje. Zlomil mu tak nos. Němečtí lékaři se snažili rychle zastavit krvácení, ale marně - po pěti minutách musel trenér Joachim Löw sáhnout ke střídání. Pro Rudyho tak premiéra na MS skončila mnohem dříve, než si představoval.

"Trochu jsem měl problémy s dýcháním, ale nebolelo to. Doufám, že do středy budu připraven nastoupit," řekl Rudy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Německo - Švédsko

Zranění ho připravilo i o možnost radovat se se spoluhráči z vítězného gólu, který v páté minutě nastavení dal Toni Kroos. "Byl jsem v šatně, protože jsem musel ležet, abych zastavil krvácení. Pak jsem ale slyšel, jak se lidé venku radují. Tak jsem rychle běžel k monitoru, abych viděl, co se stalo. Byl jsem samozřejmě hrozně šťastný, ale raději bych to slavil s klukama na hřišti," prohlásil Rudy.

Jeho uzdravení bude pro trenéra Löwa o to důležitější, že problémy má i v obraně. Zdravotní potíže má stoper Mats Hummels, červenou kartu dostal Jerome Boateng a nebude moci hrát. A Antonio Rüdiger nepředvedl zrovna jistý výkon. Proto bude Löw potřebovat silný střed zálohy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články