Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Kroos: Kdyby Německo vypadlo ve skupině, hodně lidí by to asi potěšilo

Toni Kroos mohl být německým padouchem, když v utkání se Švédskem zavinil svou chybou gól, který v tu chvíli posílal obhájce titulu z mistrovství světa domů. Záložník Realu Madrid se ale proměnil v hrdinu a v páté minutě nastavení vystřelil z přímého kopu výhru 2:1, která naopak hodně přiblížila Němce k postupu. "Za ten výkon si výhru zasloužíme. Asi by hodně lidí potěšilo, kdybychom vypadli, ale s námi to není tak snadné," prohlásil Kroos.

Fotbalisté Německa slaví výhru na mistrovství světa
zdroj: ČTK/AP

Ten si stoupl k přímému kopu na levé straně pokutového území a po rozehrávce nakrátko s Marco Reusem, kdy si posunul míč do lepší pozice, zamířil přesně do vzdálenějšího horního rohu branky.

"Co k tomu říct? Senzace," chválil spoluhráče Reus. "Nemohu nikoho vinit. Byl to výjimečný kousek velké individuality," ocenil Kroosovu střelu i kouč Švédska Janne Andersson. Kroos svým počinem napravil chybu z první půle, kdy nepřesně rozehrál a Švédsko šlo z brejku do vedení. Za takového stavu by Němci vypadli.

"Inkasovaný gól jde samozřejmě na můj vrub," připustil Kroos. "Taková chyba se občas stane i hráči, jako je Toni Kroos. Ale jsem rád, že to napravil a vstřelil hrozně důležitý gól. V kritickou chvíli zvládl přímý kop opravdu výborně," řekl trenér Joachim Löw. "Byl to thriller, jízda na horské dráze až do úplného konce," oddychl si německý kouč.

Němci opět ukázali, jak psychicky odolným týmem jsou a proč jsou na velkých turnajích tak úspěšní. "Ve druhé půli jsme ukázali svou sílu. Teď si musíme odpočinout a pak přesvědčivě zvládnout zápas s Koreou," dodal Kroos.

Podle nejzkušenějšího hráče týmu Thomase Müllera by Kroosův gól mohl být klíčovým okamžikem celého šampionátu. "Dali jsme do toho všechno a nakonec jsme byli odměněni. Může to být pro nás zásadní obrat v celém turnaji. Ale to uvidíme později. Teď je možné všechno," řekl útočník Bayernu Mnichov.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články