Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ani video neukončilo sváry, Srbové se marně dožadovali penalty. Je to skandální, stěžují si

Videorozhodčí mnoho sporných situací na mistrovství světa už vyřešil. Přesto není tento institut všemocný a sporné verdikty jsou tu stále. Vedení srbské fotbalové asociace dokonce podalo proti výkonu rozhodčích v zápase se Švýcarskem protest. Zkušený německý sudí Felix Brych v polovině druhé půle místo nařízení penalty za dvojnásobný zákrok obránců na Aleksandara Mitroviče odpískal hráči útočný faul a jeho celek nakonec gólem v poslední minutě prohrál 1:2.

Neoblomný sudí Felix Brych v zápase Srbsko - Švýcarsko
zdroj: ČTK/ABACA

"Možná se dá pochopit, že to rozhodčí neviděl, ale to od toho jsme snad zavedli videorozhodčího. Co tam ti chlapi dělají?" uvedl naštvaně viceprezident srbské asociace Savo Miloševič a dodal, že poslal na FIFA oficiální protest. 

Mitrovič se v 66. minutě dostal do sevření mezi obránce Stephana Lichtsteinera a Fabiana Schära, kteří ho viditelně drželi a stáhli k zemi. Brych však k údivu srbského útočníka posoudil situaci jako jeho faul a nešel se ani následně na situaci podívat na video.

Srbové se cítili poškozeni už proti Kostarice. "To je už druhá situace, která byla na světovém šampionátu proti nám. Pak tedy nechápu, proč bylo video vůbec zavedeno. Je to skandální. Dvě rozhodnutí ve dvou zápasech, to je prostě moc. Vždyť je to mistrovství světa," dodal bývalý reprezentant Miloševič. "Možná, že video funguje pouze pro některé týmy," dodal bývalý reprezentant.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Srbsko - Švýcarsko

Srbský trenér Mladen Krstajič nechtěl rozhodčího na tiskové konferenci rozebírat. "Jestli to byla penalta, nebo ne, to není na mně, abych hodnotil," řekl Krstajič, jehož tým se propadl na třetí místo skupiny E a v závěrečném zápase bude k případnému postupu s největší pravděpodobností potřebovat výhru nad favorizovanou Brazílií.

"Se švýcarskými hráči nebyl problém, pouze s rozhodčím," uvedl srbský záložník Nemanja Matič. "Stále jsem rozhodčího žádal, aby mluvil anglicky, jelikož nejsme v Německu. Nemůžu uvěřit, že německý rozhodčí byl nominován na zápas Švýcarska. A byl to jasný faul na Mitroviče," přidal srbský kapitán Aleksandar Kolarov.

Srbové nejsou na šampionátu prvním týmem, který se pozastavil nad tím, že sporné situace nebyly přezkoumávány na videu. Na nevyužití nové technologie si stěžovali Brazilci rovněž po souboji se Švýcarskem, Angličané po duelu s Tuniskem či Egypťané po zápase s domácím Ruskem. FIFA ale před pár dny v prohlášení uvedla, že je se sudími i s videem nadmíru spokojena.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články