Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Stal se nejmladším střelcem Francie na velkém turnaji. Splněný sen, říká Mbappé

Trhl rekord a ještě přispěl k výhře. Fotbalista Kylian Mbappé se v devatenácti letech stal nejmladším francouzským střelcem na velkých akcích. Výběru galského kohouta zajistil  premiérovým gólem na mistrovství světa výhru 1:0 nad Peru a postup za skupiny už po dvou utkáních.

Kylian Mbappé
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Baker

"Jsem nadšený, že jsem přispěl gólem. Vždy jsem říkal, že mistrovství světa je pro každého hráče snem, stejně tak pro mě. To, že jsem dal gól, je splněný sen. A věřím, že další přijdou, třeba už tady," řekl Mbappé, jenž byl vyhlášen hráčem utkání.

Útočník Paris St. Germain se stal prvním teenagerem, který za Francii dal gól na světovém nebo evropském šampionátu. Prosadil se ve věku 19 let a 183 dnů a překonal dosavadní rekord Davida Trezegueta, jenž skóroval ve 20 letech.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Francie - Peru: Mbappé - 1:0 (34. min.)

Mbappé ve 34. minutě doklepl míč do prázdné branky, ale pochvalu si vysloužil i za defenzivní práci po změně stran, kdy Francie bránila těsný náskok. "Je mladý, dal gól na mistrovství světa, to je fantastické. Předvedl svou rychlost a kvalitu, ale také pracoval pro tým. Dokázal se pro něj obětovat a pomáhal při bránění," chválil Mbappého francouzský trenér Didier Deschamps.

"Když jsem vstřelil gól, samozřejmě jsem věděl, že ještě není rozhodnuto. Pokud vás tým potřebuje, musíte se obětovat. I když tohle nebyla ani oběť, prostě jsem se snažil něco přinést pro tým. Někdy prostě nemusíte být na hřišti vysoko, takže jsem se zatáhl a pomáhal s bráněním," dodal Mbappé.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články