Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Sudí chtěl po Portugalcích dres, tvrdí Ambarata. Rozhodčí Geiger to ale odmítl

Sudí chtěl během poločasové přestávky po Portugalcích dres. S takovým obviněním přispěchal marocký záložník Nurdín Ambarat. Americký rozhodčí Mark Geiger ale tvrzení odmítl a označil ho za nesmysl.

Americký rozhodčí Mark Geiger
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

Ambarat po středečním duelu, v němž Maroko prohrálo s Portugalskem 0:1, v rozhovoru s nizozemskou televizí uvedl, že mu soupeřův obránce Pepe řekl, že po něm chtěl rozhodčí dres.

Některá média Ambaratovy výroky špatně interpretovala a uvedla, že Pepe křídelníkovi anglického Watfordu řekl, že sudí po něm požadoval Ronaldův dres. "Tohle je mistrovství světa, ne cirkus," prohlásil Ambarat, který v začátcích své kariéry působil v Nizozemsku.

Geiger Ambaratovo tvrzení v prohlášení Mezinárodní fotbalové federace FIFA popřel. "Tyhle řeči naprosto odmítám," uvedl sudí, který je povoláním učitel. "Rozhodčí se choval příkladně a profesionálně," postavila se za něj FIFA.

Ambarat nemohl Geigerovi přijít na jméno i kvůli verdiktům. Zlobil se například, že americký rozhodčí po zákroku na něj neodpískal penaltu.

"Mám zlost na rozhodčí. Mají tu videoasistenta a u prvního gólu se nezeptají, zda bylo vše v pořádku. Na opačné straně to posuzoval jinak. Měli jsme kopat penaltu. Proč máme video, když se nepoužije?" rozčiloval se v televizním rozhovoru. "Podívejte se na opakování gólové situace, Pepe fauloval," přidal marocký trenér Hervé Renard.

Maroko po druhé porážce na turnaji ztratilo naději na postup.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články