Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Carvajal: Simulování Íránců k fotbalu nepatří. Ale je to jejich svědomí

Kazili fotbal, prohlásil o íránských fotbalistech obránce Dani Carvajal. Španělsko sice nakonec houževnatě bránícího soupeře porazilo 1:0, Carvajalovi ale především vadilo časté simulování Íránců. To podle beka Realu Madrid do fotbalu nepatří. 

Dani Carvajal (vlevo) v utkání s Íránem
zdroj: ČTK/AP

"Že hráli tak defenzivně, to patří ke hře," řekl Carvajal, jehož tým v první půli držel míč osmdesát procent času. "Ale všechno to zdržování a simulování zranění, to už k tomu nepatří. Kazí to fotbal. Ale to oni se musí vyrovnat se svým svědomím," dodal.

Vášně rozpoutala zejména situace, kdy se krátce po ošetřování Ehsána Hadžsáfího skácel k zemi brankář Alírezá Baíranvánd poté, co kolem něj proběhl Diego Costa. Následně si stěžoval, že mu španělský útočník přišlápl nohu.

"Vůbec nic jsem mu neudělal. Byl jsem velmi klidný, protože všude byly kamery a nehodlal jsem se nechat rozhodit," řekl Diego Costa, který si následně s gólmanem i rozhodčím vše vyříkal. K simulování se ale záhy přidal i obránce Rámín Rezajíán.

"Bylo tam hodně přerušování a bylo těžké se dostat do rytmu," připustil trenér Fernando Hierro. "Jejich hráči padali bez příčiny, aniž by byli faulováni," zlobil se Carvajal. "Jen zdržovali, zatímco my chceme vyhrávat trochu jiným stylem," dodal kapitán Sergio Ramos.

Španělé nakonec íránskou defenzivu udolali, poté co Diego Costa šťastně skóroval. Po zásahu Rezajíána se mu míč odrazil od holeně do branky. "Klíčové je, že jsme vyhráli. Já měl při gólu trochu štěstí, ale jsem za něj šťastný, protože to byl těžký zápas," řekl Diego Costa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články