Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Egypt vytahuje na Rusy eso z rukávu a oživení ofenzivy. Jsem připravený, hlásí Salah

V pátek ještě posmutněle sledoval z lavičky, jak jeho tým padl. Nyní konečně egyptské reprezentaci její ústřední hvězda Mohamed Salah pomůže. Po 23 dnech od poranění ramene ve finále Ligy mistrů je tvůrce hry připravený naskočit do druhého utkání skupiny A mistrovství světa proti domácímu Rusku. Utkání vysílá živě od 19:30 ČT sport i web ctsport.cz.

Mohamed Salah na mistrovství světa
zdroj: REUTERS autor: Damir Sagolj

V úvodním duelu proti Uruguayi byl už Salah připravený na lavičce. Do utkání však nezasáhl. Kamery ho jen zabraly, když se smutně díval na gólovou hlavičku beka Josého Maríi Giméneze v 89. minutě, která zajistila Uruguayi tři body. "Salaha nikdo neoslovil, aby nastoupil proti Uruguayi. Utkání proti Rusku bude těžké, zvlášť kvůli porážce v prvním utkání. Bereme jen vítězství," řekl manažer egyptského týmu Ihab Leheta.

Opora anglického Liverpoolu, která v 52 duelech v sezoně zaznamenala 43 branek, se těší na debut na světovém šampionátu. "Salah se zapojil se spoluhráči do celého tréninku a podle lékařů je připravený proti Rusku hrát," potvrdil Leheta.

Salahova letošní vizitka

Premier League: 36 utkání – 32 gólů, 11 asistencí

Liga mistrů: 15 utkání – 10 gólů, 5 asistencí

FA Cup: 1 utkání – 1 gól

Ano, s hráči absolvoval trénink bez úlev. Jenže zranění ramena, které Salah utrpěl ve finále Ligy mistrů před třemi týdny po zákroku zadáka Realu Madrid Sergia Ramose, se zřejmě ještě ozve. Na internetu koluje foto, kdy spoluhráči Salaha na tréninku navlékali do rozlišovacího dresu. Rameno jej ještě bolí.

Je však odhodlaný nastoupit. Pro egyptskou ikonu jde o zadostiučinění. Krátce po zákroku Ramose prohlásil: "Navzdory všem předpokladům věřím, že do Ruska pojedu a budete na mě pyšní. Vaše láska a podpora mi dodají sílu, kterou potřebuju," napsal nejlepší fotbalista anglické ligy v této sezoně na Twitteru. A o 23 dnů později? "Jsem připravený na zítřek."

Egypt se Salahem a Egypt bez Salaha. To je velký rozdíl. Africký celek sice dlouhou dobu uruguayským hvězdám Suárezovi či Cavanimu v prvním utkání na šampionátu odolával. Jenže do ofenzivy to z jeho strany tak slavné nebylo.

Zálohu měl táhnout záložník londýnského Arsenalu Mohamed Elneny, který je však spíš defenzivní středopolař. "Mo je pro nás extrémně důležitý hráč, bez diskusí, ale potřebujete dobrý tým a my ho máme," dodal odhodlaně kouč faraonů Héctor Cúper. Nyní má k dispozici střelce 33 branek z 57 utkání za reprezentaci.

Zdroj
ČT sport, ČTK, espn.com, bbc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články