Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Německý kouč Löw slíbil změny: Musíme to rozhýbat, najít svou sílu

Tři z posledních čtyř fotbalových mistrů světa (Francie, Itálie, Španělsko) při obhajobě vypadli už v základní skupině šampionátu a po porážce s Mexikem 0:1 tenhle scénář hrozí i Německu. Trenér Joachim Löw však věří, že se jeho tým z nečekané prohry poučí a další dva zápasy ve skupině se Švédskem a Koreou zvládne.

Trenér Německa Joachim Löw
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

"Nám se to nestane. Máme všechny předpoklady, abychom dnešní prohru napravili. Ale musíme udělat změny," připustil Löw. "Prohra s Mexikem je zklamání a dostali jsme se do nezvyklé situace. Ale nepředvedli jsme naši hru. Musíme se o tom pobavit a zlepšit se," dodal.  

Němci přitom v utkání dominovali, míč drželi 61 procent času. Vyslali 25 střel, z toho devět na branku, přesto gól nedali. Proti dobře fungující mexické obraně se totiž dostávali většinou jen ke střelám z dálky. Navíc měli problém s propadáváním v obraně při rychlém přechodu Mexika do útoku.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Německo - Mexiko

"Zejména v prvním poločase jsme hráli špatně. Nekombinovali jsme přesně a museli jsme se často rychle vracet. Ale rozhodně teď nebudeme panikařit. Když budeme hrát tak, jak umíme, bude to dobré. Nemůžeme ale chtít jen míč do nohy, musíme to rozhýbat. A musíme najít svou sílu," dodal Löw. 

Manažer německé reprezentace Oliver Bierhoff připustil, že Mexičané protivníka přechytračili. "Nikdy jsme je neviděli hrát tímto způsobem a nenašli jsme správný způsob, jak tomu čelit. Nevěděli jsme, jak zvýšit tempo. Mexičané prostě byli chytřejší a agresivnější. Ve druhé půli jsme se zlepšili, ale nevytvořili jsme si tak velký tlak, jaký bychom potřebovali," uvedl střelec obou německých branek z finále mistrovství Evropy 1996 proti Česku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články