Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Mnoho věcí dobrých, ale něco nám neklapalo, komentoval vítězství Němců trenér Löw

Baku - Přestože německá fotbalová reprezentace poměrně jasně opanovala zápas kvalifikace mistrovství světa v Ázerbájdžánu 4:1 a bez ztráty bodu je v čele tabulky skupiny C, našel její kouč Joachim Löw ve hře nedostatky. Některé automatismy Němců podle něj nefungovaly.

Joachim Löw
zdroj: REUTERS/David Mdzinarishvili

"Jsem s výkonem spokojený jen zčásti. Zápas neprobíhal úplně tak, jak jsme požadovali. Není všechno zlato, co se třpytí. Mnoho věcí bylo dobrých, také nám ale něco neklapalo," konstatoval sedmapadesátiletý trenér, který "Die Mannschaft" vede už téměř 11 let. Jeho svěřenci se dostali do vedení v 19. minutě zásluhou Andrého Schürrleho, po chvíli ale odpověděl Dimitrij Nazarov, jenž působí v 2. bundeslize v Aue.

Hosté ale překvapení nedopustili, další góly přidali Thomas Müller, Mario Gómez a znovu Schürrle, jenž ke dvěma trefám připojil také asistenci. "Cítím se zde báječně, trenér mi velmi věří a říká to i veřejně. Pak mohu důvěru splácet. Celkově to byla těžká dřina, ale v rozhodujících momentech jsme byli na správných místech," řekl záložník či útočník Dortmundu.

"Pro Schürrleho sebevědomí byly dva góly samozřejmě důležité. Povinnost jsme absolutně splnili, bylo ale znatelné, že jsme spolu čtyři měsíce nebyli, proto některé mechanismy úplně nefungovaly. Nakonec ale můžeme být spokojeni," dodal Löw.

Jeho protějšek Robert Prosinečki i přes prohru ázerbájdžánské fotbalisty pochválil: "Hráli jsme proti jednomu z nejlepších týmů světa. Bojovali jsme, jsem hrdý na své hráče. Pokud uděláte proti Německu chybu, okamžitě vstřelí branku."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články