Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Piqué skončí ve španělské reprezentaci i kvůli rozstříhanému dresu

Madrid - Po mistrovství světa skončí ve španělské reprezentaci Gérard Piqué. Stopera Barcelony k rozhodnutí přiměla i kritika, že místo toho, aby si navlékl dres s krátkým rukávem, na němž byly našity španělské barvy, si ustřihl kus dlouhého rukávu, kde chyběly. Piqué je přitom znám svým pozitivním postojem vůči nezávislosti Katalánska.

Utkání Albánie - Španělsko
zdroj: AP autor: Hektor Pustina

"Vždy jsem na hřišti odvedl všechno, ale jsou také lidé, kteří si myslí, že je lepší, kdybych v reprezentaci nebyl," uvedl Piqué. "Po (mistrovství světa v) Rusku v národním týmu skončím. Měl jsem to naplánované předem, není to rozhodnutí, ke kterému bych dospěl náhle. Je to jenom poslední kapka," vysvětlil stoper Barcelony.

Fanoušci i média nejdříve Piquého kritizovali, že si podle nich z dresů před zápasem v Albánii úmyslně odstřihl španělské barvy. Verze s dlouhými rukávy je přitom neměla, na krátkých rukávech ale červená a žlutá figurovaly. A například Piquého kolega na stoperu z Realu Madrid Sergio Ramos si rukávy místo odstřihnutí pouze vyhrnul. 

"Vždy používám dresy s dlouhými rukávy, tyto ale byly trochu krátké, což mi vadilo, tak jsem se rozhodl je odstřihnout," hájí se Piqué.

Za španělského reprezentanta se postavilo i svazové vedení. "Španělské barvy jsou pouze u varianty s krátkým rukávem, zatímco Piqué měl dres s dlouhým rukávem. A rukávy si jako mnoho jiných v minulosti zkrátil jen proto, aby se při hraní lépe cítil," uvedla RFEF.

Není to první Piquého kontroverze ve španělském dresu, při Euru měl mít podle některých při španělské hymně zdvižený prostředníček. "Je to stupidní kontroverze. Jen jsem měl zkřížené prsty," hájil se Piqué.

Loni španělští příznivci Piquého při přípravném utkání s Kostarikou vypískali kvůli tomu, že si udělal legraci z útočníka Realu Madrid Cristiana Ronalda. "Už jsem z toho unavený, znechutili mi hraní za reprezentaci," přiznal dnes stoper Barcelony.

Piquého k rozhodnutí dovedl i věk. "Musíte dát prostor mladým hráčům. Bude mi jednatřicet let, s národním týmem jsem vyhrál všechno," vysvětlil. "Pokusím se odehrát svůj stý zápas za tým a chci znovu vyhrát mistrovství světa, což je ta nejdůležitější věc. A pak jde život dál. Stále chci být několik let v Barceloně," uzavřel klubový odchovanec.

Zdroj
ČT sport, ČTK, espnfc.com, goal.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články