Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kadeřábek: Dnes je to ztráta, ale třeba ten bod bude na konci důležitý

Praha – Pavel Kadeřábek litoval po bezbrankové remíze se Severním Irskem ztráty bodů. Navzdory solidnímu výkonu se nepovedlo vstřelit rozhodující gól. Reprezentační obránce však věří, že se to ještě povede napravit. Například výhrou právě v Severním Irsku, což podle něj není nesplnitelný úkol.

Česko - Severní Irsko
zdroj: Reuters

"Ztráta to je, chtěli jsme vyhrát. Byli jsme lepší než Severní Irové, měli jsme herní převahu, ale neproměnili jsme své tutové šance. Je to ztráta, ale je teprve začátek kvalifikace, takže jedeme dál," řekl Kadeřábek v pozápasovém rozhovoru.

"Proti kvalitnímu týmu, který byl na mistrovství Evropy, jsme předvedli ve druhé půli výborný výkon. Napadali jsme je, mačkali. Dokázali jsme si, že se s nimi dá hrát. U nich můžeme v klidu vyhrát. Dnes je to ztráta, ale každý bod se počítá a třeba na konci bude důležitý," snažil se být optimistou.

Sám měl hned v úvodu velkou šanci, ale na zadní tyči po centru přestřelil. "Přede mnou to podskočili, já to moc nečekal, navíc mi to spadlo na slabší nohu. Trefil jsem to nad. Měl jsem to ale trefit. Měl jsem se na to více koncentrovat a více se do toho položit a prorvat to tam," připustil sebekriticky.

Zlepšený druhý poločas, žel bez gólového výsledku

Mrzelo ho i to, že po slibném úvodu Češi vypadli z rytmu. "Prvních patnáct minut jsme měli převahu, ale pak tam oni měli po naší chybě náznak šance a od té doby jsme přestali hrát. Byla to spíše jen házená bez šancí," konstatoval bek Hoffenheimu.

"O poločase jsme si to vysvětlili. Řekli jsme si, že oni nejsou nebezpeční, že se musíme snažit hrát a přidat v ofenzivě. My krajní beci útočili více. Druhý poločas jsme ukázali, jak bychom měli hrát. Měli jsme tam šance, centry, ale nedotáhli jsme to do konce," litoval.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články