Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Obhájit bronz, překonat rekord v návštěvnosti. MS ve florbalu si dává nemalé cíle

Praha – Mistrovství světa ve florbalu žen stojí na startu svého devítidenního zápasového maratonu. Organizátoři hlásí komplexní připravenost, alespoň v rámci ovlivnitelných záležitostí. A před začátkem jsou zdravě sebevědomí. "Chceme za každou cenu překonat divácký rekord," vyhlašuje prezident České florbalové unie Filip Šuman. Šampionát bude vysílat ČT sport a náš web. 

České florbalistky
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Šuman nepopírá náročnost přípravy celé akce, ale nebojí se zároveň přiznat českému mistrovství sebevědomí. "U takto velké akce, kterou připravujeme více než dva roky, to bude vždy boj do posledního momentu. Ale myslím si, že organizačních schopností má Česká republika už relativně dost. Vstupujeme do mistrovství světa s relativně slušným sebevědomím," říká.

Šampionát si klade za cíl zejména překonat divácký rekord. "Prozatímní divácký rekord se povedl Švýcarům na minulém MS. Překonali hranici 30 tisíc diváků. To je laťka, kterou rozhodně za každou cenu chceme překonat. Jako se nám podařilo překonat v roce 2008 rekord u mužského šampionátu," uvedl Šuman s tím, že ambicí je dokonce překonat čtyřicetitisícovou návštěvnost.


České florbalistky na domácím šampionátu obhajují bronzové medaile. Už to samo o sobě je vynikající pozvánkou do hledišť. "První medaile před dvěma lety byla velice šťastná. Při domácím šampionátu si tým klade co nejvyšší cíle. Rozhodně by chtěl tuto medaili obhájit, protože dobré výkony jsou tou nejlepší pozvánkou pro diváky. Sice ho čeká těžká (ale atraktivní) skupina v Brně, pokud ji i s podporou diváků zvládne, jsem přesvědčen, že to tým do boje o medaile dobře nastartuje."

Kdo se nedostane do hledišť v Brně nebo Ostravě, má možnost sledovat utkání živě na programu ČT sport a našem webu. Dohromady nabídne kanál všechny české zápasy a vyřazovací souboje bez ohledu na českou účast v nich. První zápas hraje reprezentace v sobotu od 17:00 s Norskem, úplně prvním přenosem z MS bude utkání Švédsko – Finsko, exkluzivně jej bude od 14:00 vysílat náš web. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články