Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Florbalistky vstoupí do domácího MS v sobotu proti Norsku

Praha – České florbalistky vstoupí do základní skupiny B mistrovství světa, které premiérově hostí Česko, v sobotu v hale Vodova v Brně utkáním s Norskem. O den později se bronzový tým z posledního šampionátu utká se Švýcarskem a v pondělí s Lotyšskem. Všechna utkání českého týmu můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport a našem webu.

"Naše skupina je malinko těžší než druhá, ale je výhoda, že se musíme soustředit na každý zápas. Není tam slabých soupeřů," řekla trenérka českých florbalistek Markéta Šteglová. Na turnaji v Brně a Ostravě se poprvé vyzkouší nový model mistrovství, který svede osmičku nejlepších týmů proti sobě už v základních skupinách. Odpadnou tak duely s outsidery jako před dvěma lety s Maďarskem (12:1) či Slovenskem (15:1).

"Nahrává nám i to, že nezačínáme se Švýcarskem, ale s Norskem. Nedělní zápas se Švýcarkami pro nás bude důležitý z pohledu nasazení v pavouku, budeme už také znát výsledek utkání Švédsko-Finsko. Další výhodou je, že se můžeme podívat na hru Lotyšek, které jsme neviděly od minulého šampionátu a máme jen nějaké video," dodala Šteglová.

Program skupiny B mistrovství světa florbalistek:

Sobota 7. prosince: 17:00 ČESKO – Norsko (ČT sport), 20:00 Švýcarsko – Lotyšsko (ctsport.cz)

Neděle 8. prosince: 17:00 ČESKO – Švýcarsko (ČT sport), 20:00 Norsko – Lotyšsko (ctsport.cz)

Pondělí 9. prosince: 14:00 Norsko – Švýcarsko, 20:00 ČESKO – Lotyšsko (ČT sport)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články