Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Velkolepé oslavy jihoafrického triumfu. Davy fanoušků na letišti a pětidenní vítězná cesta zemí

Pořádně to oslavili už v Japonsku, ale to největší přichází pro ragbisty JAR teprve nyní. Na nové mistry světa čekaly po příletu tisícovky fanoušků, kteří připravili velkolepé přivítání. Světové šampiony nyní čeká triumfální cesta takřka po celé zemi, jež potrvá pět dnů a vyvrcholí v pondělí na mysu Dobré naděje.

Siya Kolisi z JAR s trofejí pro mistry světa po příletu domů mezi fanoušky
zdroj: ČTK/AP/ autor: Jerome Delay

"Přivezli jsme Pohár Webba Ellise domů pro vás všechny Jihoafričany. Opravdu bychom si přáli, abychom mohli všude poděkovat našim fanouškům, ale bohužel logistika a čas nám to nedovolí," řekl při první slávě na letišti v Johannesburgu trenér Rassie Erasmus.

Ragbisté strávili v Japonsku dva měsíce a na cestě domů byli téměř 40 hodin. Přiletěli natřikrát, v rozmezí několika hodin, což fanouškům nevadilo.

"Udělali jsme to pro všechny Jihoafričany - obyčejné lidi, kteří neúnavně pracují celý den, aby se starali o své rodiny a přátele a udělali z naší nádherné země ještě lepší místo," děkoval dojatý kapitán Siya Kolisi.

Springboks v sobotním finále v Jokohamě porazili Anglii 32:12 a ziskem třetího titulu se dotáhli na Nový Zéland. "Jsme unavení, ale vděční vám všem. Díky," dodal Kolisi před davem lidí, z nichž řada měla na sobě stejně jako hráči zeleno-zlaté dresy.

Triumfální cesta autobusem po republice začne ve čtvrtek v provincii Guateng. Ragbyoví hrdinové navštíví během pěti dnů například Durban, East London, Port Elizabeth i Kapské město.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články