Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kubalík o střeleckém rekordu i zákroku Velena: Kvůli tomuto hokej nehrajeme

Zápas proti Kanadě mohl mít pro Dominika Kubalíka dva podtexty, zůstal ale jen jeden. Může rozšířit už tak bohatou sbírku osmi gólů v Rize a posunout hranici českého střeleckého rekordu na šampionátech v samostatné historii. Druhý motiv je pryč, nenastoupí proti suspendovanému spoluhráči Joe Velenovi z Detroitu, který po zákeřném faulu na turnaji skončil. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 15:00.

Nejlepší střelec turnaje, nejproduktivnější hráč turnaje. Osobní statistiky si zatím Kubalík podmaňuje. V historické tabulce českých kanonýrů pak překonal například Davida Pastrňáka, Martina Procházku a další.

"Hodně se o rekordu teď povídá. Samozřejmě to vnímám, je to velice příjemné. Docením to asi až po kariéře. Momentálně se ale soustředím na to, aby tým šlapal. Když už mi to tam padne, tak chci, aby branka pomohla týmu. Pěkně se to poslouchá a doufám, že není konec," prohlásil střelec Detroitu.

Parťáka z kabiny Red Wings nepotká. Joe Veleno vyfasoval od disciplinární komise IIHF trest na pět utkání. Tím pádem pro něho šampionát skončil. V zápase se Švýcarskem dupnul na nohu Nino Niederreiterovi. 

"Právě že vůbec není agresivní. Co si pamatuju, nějaké vyloučení měl, ale takové to sekání a normální fauly, které mám i já. Hodně mě to překvapilo. Nepotkal jsem ho tady v Rize, nemluvili jsem spolu. Je to samozřejmě šikovný hráč, pro nás dobře, že nehraje. Když jsem to ale viděl, tak se mi to nelíbilo," přiznal Kubalík.

Mezi spoluhráči je třiadvacetiletý centr prý oblíbený. "Super kluk do kabiny. Upovídaný, mluví asi čtyřmi jazyky. Baví se se všemi. Je to pro mě fakt velké překvapení," řekl Kubalík. "Co se mu honilo hlavou? Nevím, člověk hledá různé důvody. Kvůli takovým faulům to ale nehrajeme. To je samozřejmě špatně," přidal.

Proti Kanadě půjde o přímý souboj o druhé místo ve skupině B. Češi jsou o bod napřed. Kubalík se na styl jemu dobře známých Kanaďanů z NHL tolik nezaměřuje. "U mě to není moc o nějakých kličkách, snažím se hrát proti všem stejně. Zápas bude asi přímočařejší, všichni známe Kanadu. Je to ale hlavně o nás. Myslím si, že se Švýcary jsme předvedli dobré věci, na kterých můžeme stavět," uzavřel Kubalík, jenž letos za Red Wings zaznamenal dvacet gólů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články