Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Souboj o první místo pro Švýcary. Češi pykali za druhou třetinu

Útok na vedoucí místo v tabulce nevyšel. Česká reprezentace v předposledním souboji ve skupině B podlehla Švýcarsku 2:4 a promarnila šanci přeskočit soupeře, který si díky výhře naopak definitivně pojistil první příčku pro play-off.

Švýcaři znovu potvrdili, že ve skupině v Rize jsou nejsilnějším týmem. Ačkoli v zápase prohrávali, našli cestu k obratu. Nejprve srovnal v přesilové hře od modré čáry prudkou ranou obránce Romain Loeffel a poté svěřenci Patricka Fischera těžili z povedené druhé třetiny.

A v obou gólových situacích sehrál hlavní roli nestárnoucí Andres Ambühl. Nejprve upravil na 2:1 sekundu po konci další početní výhody a rozhodující dvoubrankový náskok zařídil chytrou tečí prudké přihrávky Kevina Fialy.

Prostřední část hry se českému týmu nepovedla, navíc Sven Senteler nastřelil tyč. Další dobré příležitosti pokryl jinak spolehlivý Jakub Langhamer, jenž se představil ve druhém zápase na turnaji.

Na druhé straně neměl tolik práce Robert Mayer, kterého překonal jen kapitán Roman Červenka v úvodu zápasu po chybné rozehrávce Švýcarů a v závěru v přesilové hře Dominik Kubalík, jenž má na turnaji už osm branek a vytvořil nový český rekord na šampionátech. Uklidňující čtvrtou branku Švýcarů vsítil v rozhozené české obraně Tanner Richard.

"Rozhodla druhá třetina. Byli jsme v ní málo agresivní, nechávali jsme Švýcarům moc prostoru v našem obranném pásmu a oni si v něm dělali, co chtěli. Nešli jsme do prvního souboje, jenom jsme stínovali. Prostě jsme ji prospali, což je strašná škoda. Jinak si totiž myslím, že to od nás nebylo špatné a hráli jsme vyrovnaně. Na to, jak skvělý tu mají Švýcaři tým, jsme měli dost šancí. Tyhle zápasy jsou přitom o trpělivosti a moc šancí nedostaneš. A my měli vyložené," hodnotil Červenka.

Mistrovství světa v hokeji – skupina B (Riga):

Česko – Švýcarsko 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Červenka, 53. D. Kubalík (Červenka, Kempný) – 13. Loeffel (Fiala, Hischier), 24. Ambühl (Corvi, Kukan), 29. Ambühl (Fiala, Malgin), 56. Richard (Moser, Riat). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), MacFarlane (USA) – Hautamäki (Fin.), Wyonzek (Kan.). Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 7150.

Česko: Langhamer – Kundrátek, Kempný, Košťálek, T. Dvořák, J. Zbořil, Jordán, Němeček – D. Kubalík, Sobotka, Červenka – O. Beránek, Černoch, Flek – Tomášek, M. Špaček, Smejkal – Lenc, R. Zohorna, D. Voženílek – od 41. navíc M. Kaut. Trenér: K. Jalonen.

Švýcarsko: Mayer – Kukan, Siegenthaler, Fora, Moser, Loeffel, Marti, Geisser – Corvi, Hischier, Niederreiter – Ambühl, Malgin, Fiala – Simion, Haas, Miranda – Riat, Richard, Herzog – Senteler. Trenér: Fischer.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články