Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Němci si zahrávali, ale gólovou přetahovanou s Kazachstánem zvládli

Laxní přístup k zápasu se jim skoro nevyplatil. Němci pojali utkání proti Kazachstánu na světovém šampionátu ve vycházkovém tempu, a ačkoli po obratu vedli už 4:2, nabídli divákům další drama. Soupeř totiž na přelomu druhé a třetí třetiny dokázal postupně srovnat, ale favorit s už jistým postupem do čtvrtfinále nakonec našel cestu k vítězství 5:4, kterou zařídil Yasin Ehliz.

Kazachstánu se vydařil vstup do utkání a ve 3. minutě otevřel skóre kapitán Starčenko, který potrestal chybu německých obránců v rozehrávce. Favorit ale rychle vyrovnal, když bek Jonas Müller využil zakrytého výhledu brankáře Šutova.

Po několika slibných německých šancích se do vedení opět dostal Kazachstán, když brankářův zakrytý výhled pomohl ke gólu tentokrát útočníku Petuchovovi. Němci ale odpověděli ještě rychleji než v předešlém případě, o 24 sekund později vyrovnal Pföderl. A v 19. minutě bylo pro favorita ještě radostněji, z pohotové dorážky se totiž prosadil Fischbuch.

Čtvrtou branku přidali Němci v 26. minutě, kdy využil přesilovku pět na tři Reichel. Blízko dalšího gólu byl v polovině zápasu Michaelis, ale neuspěl stejně jako o pět minut později obránce Gewanke, jenž nastřelil tyč. I díky tomu 31 sekund před koncem druhé třetiny utkání zdramatizoval Akolzin, jenž zužitkoval Starčenkovu přihrávku a snížil na 3:4.

Navíc Kazachstánu se vydařil i vstup do závěrečné třetiny, když hned po 38 sekundách vyrovnal Michajlis. Němci ale nakonec na očekávanou výhru dosáhli, zápas rozhodl v 48. minutě Ehliz. Vyrovnat mohl v 54. minutě Šesťakov, gólmana Strahlmeiera ale tentokrát nepřekonal. Při power-play mohl Němce uklidnit Ehliz, nastřelil ale jen tyč prázdné branky.

Skupina A (Helsinky):

Kazachstán - Německo 4:5 (2:3, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Starčenko, 16. Petuchov (Asetov, Samat Danijar), 40. Akolzin (Starčenko, Samat Danijar), 41. N. Michajlis (Sagadějev, Metalnikov) - 5. J. Müller (Bittner, Karachun), 17. Pföderl (Seider), 19. Fischbuch (Wagner, Seider), 26. Reichel (Gawanke, Noebels), 48. Ehliz (Wissmann, Bittner). Rozhodčí: Hansen (Nor.), Öhlund (Švéd.) - Beresford (Brit.), Niitylä (Fin.). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 3124.

Kazachstán: Šutov - Orechov, Blacker, Metalnikov, Dietz, Šalapov, Beketajev, Samat Danijar - Akolzin, Sagadějev, Starčenko - N. Michajlis, Valk, Savickij - Panjukov, Šesťakov, Ševčenko - Petuchov, Gurkov, Asetov - Rachmanov. Trenér: Jurij Michajlis.

Německo: Strahlmeier - Seider, M. Müller, Gewanke, J. Müller, Wissmann, Wagner, Bittner - Fischbuch, Michaelis, Ehliz - Pföderl, Reichel, Noebels - Karachun, Loibl, Schmölz - Kastner, Soramies, Ehl. Trenér: Toni Söderholm.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články