Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Češi vyzvou obhájce titulu ze Švédska, navážou na výhru nad Slovenskem?

Národní tým čeká na světovém šampionátu druhé utkání, ve skupině A vyzvou úřadující mistry světa ze Švédska. Tre Konor zahájili v Kodani cestu za obhajobou jednoznačným vítězstvím nad Běloruskem. Češi chtějí po obratu v bitvě se Slovenskem zaútočit na další body. Přímý přenos utkání Švédsko - Česko vysílá živě od 15:45 ČT sport a web ctsport.cz. 

Utkání Česko – Švédsko
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Švédové mají za sebou na světovém šampionátu jediné utkání, ve kterém hladce porazili Bělorusko 5:0. Navíc vstoupili do turnaje na rozdíl od českého výběru už v pátek. Češi první utkání absolvovali v sobotu, kdy se náročné utkání se Slovenskem rozhodovalo až v prodloužení.

Jandačův výběr odehrál se Slovenskem dramatický duel, když na 2:2 vyrovnával devět sekund před koncem základní hrací doby Martin Nečas. V prodloužení o českém vítězství rozhodl Dmitrij Jaškin.

Stínem zápasu bylo zranění Nečase, který v nastavení po kontaktu s Čiliakem upadl na mantinel. Myslím si, že v neděli nebude do hry. A mám obavy, že to nebude jen pro jeden zápas," prozradil Jandač.

Vydřená výhra podle Dmitrije Jaškina může českému týmu pomoct. "Je to asi nejlepší vstup do turnaje. V zápase jsme si prošli vším a zvládli ho," řekl Jaškin. "Bude to těžký zápas. Musíme si odpočinout a připravit se na něj," podotkl.

V brance se místo Pavla Francouze objeví podle plánu David Rittich. O sestavě rozhodne i Nečasův stav. "Musíme se podívat, jak to bude. Máme možnost někoho dopsat. Robina Hanzla bychom chtěli, ale zatím to taky moc nevypadá. Uvidíme," uvedl Jandač.

Švédové na loňském mistrovství světa triumfovali s hvězdnou sestavou, která čítala devatenáct hráčů ze zámoří. Z loňských mistrů jsou ale v Dánsku pouze čtyři účastníci loňského finále.

Češi se letos střetli se švédským výběrem dvakrát, na turnaji v Pardubicích vyhráli 3:1, na Švédských hrách jim domácí prohru ve stejném poměru vrátili. Na předloňském šampionátu výběr trenéra Vladimíra Vůjtka, jehož asistentem byl Jandač, porazil Švédy v základní skupině 4:2.

V neděli je na programu mistrovství světa dalších pět duelů. V Kodani se v rámci skupiny A kromě českého zápasu postaví Rakousko favoritům z Ruska a Slovensko vyzve Švýcary. V Herningu čeká utkání nováčky z Jižní Koreje s loňskými stříbrnými medailisty z Kanady. Němci budou po úvodní prohře čelit Norům a Lotyšsko bude hrát s Finskem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články