Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sýkora si tentokrát odchod nerozmyslí. Reprezentaci by podle něj měl vést Říha

Už loni ohlásil konec na pozici hokejového experta ČT sport, ale nakonec se vrátil. Na mistrovství světa v Dánsku tak Marek Sýkora znovu komentoval veškeré dění. Šampionát v Kodani a Herningu však pro něj byl zároveň definitivně posledním. Bývalý hráč i trenér si chce nyní dát od hokeje pauzu.

Marek Sýkora
zdroj: ČT sport autor: Jan Langer

"Byly to skvělé roky a moc jsem si to užil. Škoda jen, že jsem se nedočkal žádné české medaile. Říkám si, jestli to náhodou není mnou, a i proto nyní končím," komentuje s nadsázkou svůj druhý odchod Sýkora. Ten první si loni během šampionátu v Paříži rozmyslel. "A nelituji. Kodaň je nádherné město a mistrovství se tu povedlo. Samozřejmě, mělo to své nedostatky, ale celkově to hodnotím kladně."

Nejvíce výtek se týkalo kvality ledu v Kodani, který podle bývalého experta ČT sport mohl za to, že Kanada po čtyřech letech poprvé nebrala medaili. Naopak to nahrálo Švédům a Švýcarům, kteří se svým bojovným stylem prokousali až do finále. "Ale tím nechci znevažovat jejich výkon. Oba týmy si finále zasloužily a hrály tady parádní hokej," popsal. 

Sýkoru potěšila i hra českého národního týmu. "Byl jsem před turnajem skeptický, ale výsledek mě překvapil. Jsem rád, že došlo k omlazení kádru, stejně by teď po mém odchodu mělo dojít k omlazení v moderátorském studiu," myslí si.

Bývalý trenér v KHL nebo Plzně také mluvil o mladých trenérech, kteří by reprezentaci mohli převzít, práce Václava Varadi i Filipa Pešána se mu zamlouvá, avšak nejradši by na střídačce viděl Miloše Říhu. "Je to bouřlivák a to mi teď v týmu chybělo. Navíc dokáže udělat za krátkou dobu úspěchy," řekl.

Bez medaile už je totiž český hokej až příliš dlouho a Sýkora tak v roli experta žádné oslavy cenných kovů nezažil. "Nejradši tak vzpomínám na hned to první mistrovství v Bělorusku a samozřejmě na rok 2015. V Praze jsme měli skvělý tým, dodnes mě mrzí, že to nedopadlo," vzpomínal.

Po letech hraní, trénování a glosování hokeje si chce od tohoto sportu dát konečně pauzu. "Vždyť já jsem u hokeje úplně celý život, chci si užít ještě taky něco jiného", plánuje.

Konec Marka Sýkory vyvolal na sociálních sítí pozitivní vlnu ohlasů oceňujících jeho práci jako experta ČT. "Jo? To mě překvapuje, vždyť já jsem byl vždycky takový kritik. Myslel jsem, že se lidem moje upřímnost nelíbí. Ale samozřejmě mě to těší, jen bych byl radši, kdyby si mne lidi pamatovali jako trenéra a hráče, a ne jako komentátora," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články