Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Horák: Nečekali jsme, že Francouzi budou tak odevzdaní

Velmi úspěšný zápas má za sebou nejen celý český tým, ale také jeho útočník Roman Horák. Češi porazili Francii jasně 6:0, k čemuž Horák přispěl dvěma přesnými trefami. Po utkání v rozhovoru pro ČT přiznal, že se svými spoluhráči čekali, že Francouzi budou více vzdorovat.

"Zápas byl pohodovější. Rozhodla první třetina, kdy jsme vstřelili tři branky. Od té doby už to bylo v pohodě," zhodnotil pro ČT stručně Horák, který v utkání nastřílel dvě ze šesti branek českého týmu. "Úplně jsme nečekali, že budou tak odevzdaní. Po první třetině už to trochu vzdali," dodal český útočník.

Český tým nasbíral pětapadesát střel na branku. "Pomohly k tomu přesilovky, navíc jsme si sami říkali, že musíme víc střílet. Takže dnes parádní výkon," líčil Horák. "Bavíme se o tom každý den, že střelba je důležitá. Proti Bělorusku jsme v tom polevili, dnes jsme se to snažili napravit. A povedlo se nám to," doplnil český hráč.

S Horákem trenéři šibují v sestavě, v utkání proti Francii se ale dostal i na přesilovku. Navíc se dvakrát brankově prosadil. "Každý gól za národní tým je pro mě krásná věc. U prvního gólu jsem to jen trochu poupravil mezi nohy. Čekal jsem do poslední chvíle a jediná možnost byla ten puk stáhnout," říkal skromně. 

Pozastavil se i nad střeleckým trápením kapitána Romana Červenky. "Hraje výborně, má spousty šancí, je silný na puku. Myslím, že je to jen otázka času, kdy to přijde," míní Horák, kterého nyní čeká duel s Rakouskem. "Poté se musíme už připravit na čtvrtfinále," uzavřel velmi platný člen českého týmu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články