Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Jícha se vrací, poprvé v Kataru trénoval

Dauhá – Kapitán české házenkářské reprezentace Filip Jícha se na mistrovství světa v Kataru poprvé naplno připravoval s týmem. Dvaatřicetiletý lídr mužstva, který se zotavil z nemoci, zvládl v podvečer v Dauhá se spoluhráči celý hodinový trénink a bude připravený na úterní zápas s Egyptem.

Filip Jícha
zdroj: chf.cz autor: Pavel Lebeda

Jícha od příletu do Dauhá bojoval se střevní virózou a musel kvůli tomu vynechat úvodní dva duely s Francií a Švédskem. Od neděle se už ale cítí lépe a bude moci zasáhnout do duelu s Egyptem, který může být klíčový z hlediska postupu ze skupiny.

"Zvládl celý dnešní trénink," řekl manažer reprezentace Karel Nocar. "Filipa již bereme v současné době jako naprosto zdravého hráče. Bude připraven na celé utkání. Otázkou je, kolik toho vydrží a v jaké bude kondici," doplnil lékař týmu Petr Holub.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři před utkáním s Egyptem

Den volna na tržišti

Češi se také poprvé vyrazili podívat do hostitelského města. Z mrakodrapové části, kde bydlí, se vydali na tržiště ve staré části Dauhá. "Kvůli dopravní zácpě jsme měli jen asi hodinku čas. Sedli jsme si na kafe, abychom přišli na jiné myšlenky a vypadli ze stereotypu přesunů mezi halou a hotelem. Nebyli s námi trenéři, kteří připravovali video analýzu egyptského týmu," uvedl Nocar.

Žádné suvenýry ale hráči nenakoupili. "V tomhle čase byla většina obchodů zavřená. Byla tam nějaká zvířata, ale nikdo nic nekoupil," řekl s úsměvem Nocar. Reprezentanty nejvíc překvapilo, že trh, který připomíná arabské tradice, byl vybudovaný teprve nedávno. "Kluci se podivovali, že nový trh vypadá jako starý," dodal Nocar.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články