Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jíchovi na pokoji už hrabe, v sobotu by chtěl trénovat

Dauhá – Čeští házenkáři budou muset zvládnout svůj úvodní souboj na mistrovství světa v Kataru proti Francii bez nemocného Filipa Jíchy. Stav reprezentačního kapitána se však po prodělané viróze pomalu lepší, přestože ještě ve čtvrtek měl vysoké horečky. Zápas s Francií by však Jícha rád viděl alespoň ze střídačky. A půjde-li vše dobře, mohl by již v sobotu začít trénovat. Přímý přenos sledujte od 18:45 na ČT sport nebo na našem webu.

Filip Jícha v utkání s Makedonií
zdroj: AP autor: Jens Dresling

"Měl jsem vysoko přes 38 a byl jen ve své posteli na hotelu. Když jsem se dnes probudil, teplotu jsem už neměl, avšak pořád se moc dobře necítím. Ale řekl jsem si, že se sem pojedu alespoň podívat, sednout si. Nechtěl jsem už prostě být na hotelu, protože mi tam z toho hrabe," říká český tahoun. "Každopádně tu něco asi lítá ve vzduchu, nejsem jediný, kdo onemocněl, i z týmů soupeřů jsem něco zaslechl, třeba francouzský trenér je na tom podobně."

Problémem je, krom samotných projevů nemoci, i nechutenství, které v Jíchově situaci organismu nepřidá. "Snažím se trochu jíst. První dny jsem nejedl vůbec nic, včera jen trochu, ale ta střevní viróza není hlavní důvod. Horší jsou horečky a celková slabost. To, že nemám chuť k jídlu, je spojeno s tou horečkou," myslí si.

Přitom ve čtvrtek odpoledne se zdálo, že se vše vyvíjí dobře. "Včera odpoledne mi bylo dobře, to už jsem myslel, že jsem to ze sebe odhodil a přemýšlel jsem, jestli pojedu na slavnostní zahájení. Pak mi ale doktor řekl, ať nejezdím, ať se jdu projít. Ani jsem nevyšel z hotelu a hned večer jsem dostal zase horečku."

Nastoupí Jícha proti Švédsku?

Přes všechny peripetie ale Jícha pevně věří, že nejhorší má za sebou a jeho zdravotní stav se bude jen zlepšovat. "Sám nedokážu zhodnotit, jak se to bude vyvíjet, ale doufám, že už to mám za sebou. Dnes je jasné, že hrát nemůžu. To by bylo ohromně velké riziko, že se mi něco může stát," je si vědom.

V sobotu by pak rád naskočil do tréninku. "Doufám, že budu moct alespoň zítra poprvé trénovat. Pak bych teoreticky mohl nastoupit proti Švédsku, když nebudu už mít horečku. Na zápas s Francií se pokusím přijet s mančaftem jako divák," nechce si nechat ujít český úvod.  

Bude to jeho první kontakt s atmosférou přímo na místě. Opulentní zahájení ze zjevných důvodů osobně sledovat nemohl. "Díval jsem se na zahájení v televizi. Bylo to velkolepé, jak si Katařani přáli. Aby to byla reklama pro jejich národ a sport, do něhož investují. Rozhodně to bylo velká show."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články