Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vroucí kotel, mohutné oslavy – bronzový závod vidělo 27 tisíc diváků

Nové Město na Moravě – Tribuny Vysočina arény a okolí vřely. Na sedmadvacet tisíc lidí na ochozech a okolo tratí se sešlo na Vysočině při úvodním závodu premiérového šampionátu v ČR a diváci domácí hnali kupředu. Reprezentanti si atmosféru pochvalovali, příliš je nesvazovala.

MS v biatlonu
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Na střelnici to byl velký kotel. Tady jsou lidé slyšet jako nikde jinde na světě. To byl mazec. Jsem rád, že jsem dokázal diváky vytěsnit a koncentrovat se na střelbu," řekl Moravec. "Bylo to nádherné. Už když jsme přijeli na stadion a začali všichni křičet, tak běhal mráz po zádech. Táhli nás dopředu," prohlásila Vítková. "Bylo to hezký, užívám si to," říkal Soukup po svém třetím úseku a vzhlédl k nadšeným davům.

V hledišti převažovaly české vlajky, ale vedle tradičních biatlonových národů jako Německo, Rusko, Francie či Norsko byly k vidění i zástavy Japonska. Lidé přicházeli do areálu už čtyři hodiny před startem a dlouhé fronty se nikde netvořily.

Především na trati diváci hnali české pestrobarevné kombinézy dopředu. "Tam to byla určitě výhoda," řekl trenér žen Jindřich Šikola. Na střelnici naopak může tlak svazovat. Vítková musela třikrát dobíjet, ale třeba finišman Moravec neminul ani jednou a díky tomu přivezl bronz. "Klobouk dolů před diváky," řekl Šikola.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Blanky Poulové a Filipa Zdražila - Fanoušci zaplavili Vysočinu

Největší napětí panovalo před poslední Moravcovou střelbou vestoje. Český biatlonista přijel na stojku třetí a všech pět terčů zasáhl v rychlém tempu. Lidé po poslední trefě vybuchli nadšením a v posledním okruhu už oslavovali bronzové medaile.

V první den šampionátu organizátoři registrovali už více než 100 tisíc prodaných vstupenek. Lístky na všechny závodní dny stále jsou. Všechny hotely v centru jsou zcela plné. "Už rok dopředu jsou ty kapacity dlouhodobě obsazeny," uvedla provozovatelka hotelu. Menší penziony a chaty v okolí však zatím mají volno.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články