Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Není čas na oddych. Davidová s Krčmářem pojedou štafetu dvojic

Možná trochu nečekaná volba. Trenéři vyzkouší na mistrovství světa v závodu smíšených dvojic Markétu Davidovou a Michala Krčmáře. Oba se představili na prosincové exhibici v Gelsenkirchenu, ale Davidová tuto disciplínu ve Světovém poháru ani IBU Cupu ještě nejela a Krčmář naposledy na startu sezony 2016/2017. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 14:45.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Krčmář si bude chtít spravit chuť po středečním vytrvalostním závodě, kde mu poslední pokažená rána zničila útok na elitní desítku a účast v hromadném klání.

Je to smršť. Mix štafeta dvojic větší chyby neodpouští. Úspěch slaví rychlopalníci a ti, kteří to ještě podpoří skvělým během. Loni na mistrovství světa v Östersundu dvojice Eva Puskarčíková a Ondřej Moravec střílela sice nejlépe, Češi dobíjeli pouze čtyřikrát, ale stačilo to jen na 9. místo.

Když se tahle disciplína začala prosazovat do programu Světového poháru, Krčmář byl u toho. Umístění to ovšem nebyla zrovna lichotivá: třinácté, třinácté, třinácté a čtrnácté místo. Třikrát jel s Puskarčíkovou, jednou s Lucií Charvátovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih vytrvalostního závodu mužů

O svátcích v bouřlivé atmosféře fotbalového stadionu Schalke měli Krčmář s Davidovou možnost být svědky velkolepé rozlučky Laury Dahlmeierové. V konkurenci deseti párů byli Češi v první části, závodu s hromadným startem, kvůli chybám na střelnici osmí. A stejně dojeli i v následující stíhačce.

Zátěž nemalá

Trenéři se rozhodovali mezi Davidovou a její parťačkou Kristejn Puskarčíkovou, mezi Krčmářem a Moravcem. Pojedou mladší. Během 11 dnů může Davidová absolvovat 7 závodů. Krčmář nepojede masák, tedy o jeden méně.

Takovou zátěž však mohou zažívat i další. Italové nasazují Lukase Hofera s dvojnásobně zlatou Dorotheou Wiererovou, Rakušané osvědčenou dvojici Lisu Theresu Hauserovou se Simonem Ederem, Norsko těžké váhy Johannese Böho a Marte Olsbuovou Röiselandovou. Favority budou i Francouzi Anais Bescondová a vítěz stíhačky Emilen Jacquelin nebo Švédové Hanna Öbergová a Sebastian Samuelsson.

Výsledky single mix štafet:

2019/2020

Östersund: Švédsko, Německo, Norsko… 18. ČR (Jislová, Štvrtecký)

Pokljuka: Francie, Estonsko, Rakousko… 17. ČR (Jislová, Šlesingr)

2018/2019

Pokljuka: Norsko, Rakousko, Ukrajina… 10. ČR (Puskarčíková a Šlesingr)

Soldier Hollow: Itálie, Rakousko, Francie… 17. ČR (Krupčík a Vítková)

Östersund: Norsko, Itálie, Švédsko… 9. ČR (Puskarčíková a Moravec)

2017/2018

Östersund: Rakousko, Německo, Kazachstán… 10. ČR (Jislová a Šlesingr)

Kontiolahti: Francie, Rakousko, Norsko… 18. ČR (Vítková a Moravec)

2016/2017

Östersund: Francie, Rakousko, Německo… 14. ČR (Puskarčíková a Krčmář)

Kontiolahti: Rakousko, USA, Německo… 6. ČR (Koukalová a Moravec)

2015/2016

Östersund: Norsko, Kanada, Německo… 13. ČR (Puskarčíková a Krčmář)

Canmore: Francie, Rakousko, Norsko… 13. ČR (Charvátová a Krčmář)

2014/2015

Nové Město na Moravě: Rusko, Norsko, Ukrajina… 13. ČR (Puskarčíková a Krčmář)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články