Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Otec Soukal: Byl bych rád, kdyby Gábina po olympiádě neskončila

Hochfilzen – Závody své dcery Gabriely Koukalové už tolik neprožívá, zisk tří medailí na mistrovství světa ale Karla Soukala samozřejmě potěšil. Přiznává ale, že současné úspěchy a popularita jsou pro Koukalovou psychicky hodně náročné. Byl by rád, kdyby česká biatlonová jednička po olympiádě v Pchjongčchangu neskončila, rozhodnutí je ale pouze na ní.

Gabriela Koukalová s otcem Karlem
zdroj: Instagram autor: biatlon_czk

V Hochfilzenu sváděla Koukalová souboje především s Němkou Laurou Dahlmeierovou. Soukal prohlásil, že si na podobná dramata zvykl. "Už jsem vůči tomu trošku imunní. Teď už emoce nejsou jako třeba před čtyřmi lety," řekl.

Triumf ve sprintu viděl ještě v televizi. "Někdy se radši nedívám, když to je příliš na ostří nože, ale tenhle závod jsem vydržel. Držel jsem palce a měl velikou radost," řekl bývalý biatlonový trenér Chorvatska, Polska či Srbska.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih: Dahlmeierová přepsala dějiny MS, Koukalová skončila čtvrtá

Celkově Koukalovou za šampionát chválil. "Jak to psychicky vydržela a co se týká běhu na lyžích, tak jezdí výborně. Opravdu to má šťávu a ujíždí jí to," souhlasil Soukal s šéftrenérem Ondřejem Rybářem.

 Z Koukalové se stala jedna z největších hvězd českého sportovního nebe. Možná je v současnosti populární jako hokejista Jaromír Jágr. "Je toho až příliš. Ona popularitu nemá až tak moc ráda, je to pro ni náročné psychicky," řekl otec.

Soukal měl už před lety, kdy jeho dcera začínala s biatlonem, dojem, že by mohla prorazit. "Od začátku jsem byl celkem optimista, protože hned od začátku, jak vzala flintu do ruky, tak jsem si myslel, že by to mohlo být dobrý," uvedl.

Otázkou je, jak dlouho ještě bude Koukalová závodit. Prohlásila totiž, že za rok po olympiádě skončí. "Je to její věc. Ať si to udělá, jak chce. Myslím, že kdyby se jí už nic nepovedlo, tak to i tak bylo bezvadný," řekl Soukal, ale na dodatečnou otázku, co by si sám přál, dodal: "Byl bych docela rád, kdyby ještě vydržela."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články