Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Koukalová před posledními dvěma závody: Jsem hrozně navnaděná, baví mě to

Hochfilzen – Gabriela Koukalová je ve svém živlu. Úspěšný kolotoč se snaží špičková česká biatlonistka si užívat. Jede na vlně a nechce z ní uhýbat. Nejraději by závodila znovu už hned teď. Prosluněné mistrovství světa ji prostě baví.

Je nám líto, video expirovalo.
Koukalová: Chci si to užít, snažím se jet na vlně úspěchu

"Nejradši bych jela už hned teď. Jsem hrozně navnaděná, baví mě to, těším se," řekla bez zaváhání Koukalová ve čtvrtek odpoledne.

Ve studiu České televize třímala všechny tři medaile a trochu si postěžovala: "Řekla bych, že jsou rok od roku lehčí a lehčí," uvedla. "Jakou medaili mám radši? Asi takovou tu čokoládovou, co jsme vyhrávaly jako děti. Ne dělám si legraci, tohle je super," dodala s úsměvem.

Na Koukalovou se valí jedna událost za druhou. "Abych líp vnímala atmosféru, pomohli mi výrazně diváci, kteří byli na našem ceremoniálu. Chtěla bych jim poděkovat. Byl to jedinečný zážitek sledovat vlajky z celé republiky," prohlásila.

Přiznala, že času v Hochfilzenu moc nemá. "Musí si toho člověk užít a snažit se jet na vlně úspěchu. Je škoda to pustit," zdůraznila.

Oslavy příliš bujaré nebyly, po dojezdu ale dostala Koukalová hobla. "Vzpomněla jsem si na dětství, když mi to dělali rodiče. Bojím se výšek, i když třeba vylezu na židli. Rychle si ale navyknu, tým by to mohl dělat častěji," podotkla.

Gabriela Koukalová
zdroj: Reuters

Sluníčko hřeje, počasí spíše pro opalování. Při vytrvalostním závodu žen se teplota pohybovala nad deseti stupni. "Vůbec to nebylo lehké. Když jsem se dívala na holky po dojezdu závodu, viděla jsem na nich velké vyčerpání. Vzalo nám to hodně sil, ale medailí zase ty síly rychle dotečou zpátky," usmívala se Koukalová. "Říkám, že máme nádherný kancl," dodala.

Do smíchu ale nebylo v cíli vítězce Dahlmeierové, o kterou se museli postarat lékaři. "Vůbec jsem to nevnímala, až v momentě, když nepřišla na tiskovou konferenci. Takhle jí ještě nepamatuju," popsala Koukalová kolaps Němky. K trojnásobně zlaté Němce chová obdiv. "Patří do části velmi oblíbených závodnic. Je skvělá," uvedla.

Nepanuje mezi nimi jen rivalita, ale také čilá spolupráce. Dahlmeierová při ceremoniálu po stíhačce pomohla Koukalové s otevřením šampaňského, tentokráte už nemusela. Koukalová poctivě trénovala. "Byla jsem ráda, že to vyšlo. Říkala jsem si chvíli, že z toho mám možná větší radost než z té medaile," rozesmála se.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články