Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Václavíka nahradí ve vytrvalostním závodě Krupčík

Hochfilzen (Rakousko) – Vytrvalostní závod mužů pojede ve čtvrtek kvarteto Ondřej Moravec, Michal Šlesingr, Michal Krčmář a Tomáš Krupčík. Posledně jmenovaný dostal přednost před Adamem Václavíkem, kterému nevyšel střelecky sprint ani stíhačka. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz ve čtvrtek od 14:30.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenéři před vytrvalostním závodem udělají změnu, Václavíka nahradí Krupčík

Středečního tréninku se zúčastnila kompletní čtveřice, která pojede čtvrteční závod. Za každou minelu se přičítá trestná minuta, a tak bude více než obvykle rozhodovat precizní výkon na střelnici. "Adam byl na toto mistrovství běžecky perfektně připravený. Ale jeho střelba nebyla právě optimální, protože čtyři trestná kola ve sprintu a devět ve stíhačce, to prostě není na start v dlouhém závodě," uvedl trenér Michael Málek.

Václavík ve svých 21 letech prožil závodní premiéru na mistrovství světa. Ve sprintu bodoval na 34. místě, ve stíhačce si pohoršil o jednadvacet míst.

O sedm let starší Krupčík většinu sezony prožil v IBU Cupu a dlouho o šanci bojoval s Jaroslavem Soukupem. Rozhodly lepší výkony na mistrovství Evropy.

Na světovém šampionátu jel jediný závod. Před dvěma lety v Kontiolahti obsadil rovněž ve vytrvalostním závodě 26. místo. Letos byl na Světovém poháru v Pokljuce nejlépe 38. ve stíhačce.

Zdroj
ČT sport, ČTK, idnes.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články