Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tajemství smíšené štafety odhaleno. Koukalová pojede, premiéru si odbyde Puskarčíková

Hochfilzen – Otázka, v jakém složení pojede na mistrovství světa česká smíšená štafeta, byla zodpovězena. V boji o medailový úspěch nebude v kvartetu chybět Gabriela Koukalová, která bojovala se zanícenou třískou, či Ondřej Moravec. Příležitost dostane také Michal Krčmář a premiéru v silné české disciplíně si odbyde Eva Puskarčíková.

Nástřel české reprezentace na MS v Hochfilzenu
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Smíšená štafeta je výstavní disciplínou českých biatlonistů, kteří jsou světovými šampiony z finského Kontiolahti v roce 2015. Na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě 2013 vybojovali bronz a stříbro mají z olympiády v Soči 2014.

Pokaždé rozjížděla medailový závod Veronika Vítková, ale ta se potýká s horší formou a před šampionátem byla dvakrát nemocná. Naopak Puskarčíková zažívá nejlepší sezonu v kariéře a má zkušenosti ze štafet žen. Smíšenou štafetu jela zatím jen jednou na Světovém poháru v Östersundu 2014.

"Už se těším moc. Je to první závod tady na mistrovství světa, tak jsem zvědavá, jak to dopadne," řekla po tréninku Puskarčíková, která jela smíšenou štafetu zatím jen jednou na Světovém poháru v Östersundu 2014. Před vstupem do šampionátu cítí zdravou nervozitu. "Protože to je štafeta a nejedu sama za sebe. Uvidíme, jak se s tím poperu," řekla.

"Vycházeli jsme z formy holek v průběhu celé sezony i ze skutečnosti, že Lucie (Charvátová) a Veronika prodělaly v průběhu přípravy drobné nachlazení," komentoval trenér žen Zdeněk Vítek nasazení osmé ženy pořadí Světového poháru Puskarčíkové.

Koukalová řešila krátce před mistrovstvím problém s třískou v palci, který se jí zanítil a v sobotu podstoupila drobný zákrok v Jablonci nad Nisou. Ruku již má v pořádku, v Hochfilzenu trénuje bez omezení a je připravena startovat.

Trenér mužů Michael Málek zvažoval v případě obsazení třetího úseku dvě varianty. Rozhodoval se mezi Moravcem a Michalem Šlesingrem. "Vycházeli jsme z vyšší stability jeho výkonnosti v sezoně," řekl Málek k nominaci Moravce.

Koukalová a Moravec se podíleli na všech úspěších smíšené štafety. Puskarčíková je zvyklá rozjíždět štafetu ze závodů žen. Krčmář rovněž absolvuje životní sezonu a finišoval se smíšenou štafetou na šestém místě loni na šampionátu v Oslu.

Titul bude obhajovat Francie v sestavě se suverénem sezony Martinem Fourcadem. Druzí byli loni Němci a třetí dojelo kvarteto Norska.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články