Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vítková: Už by to chtělo medaili, mohla bych se konečně podívat na pódium

Oslo - Biatlonistka Veronika Vítková se nechala unést atmosférou na zcela zaplněném stadionu na Holmenkollenu a v poslední položce vestoje v závodu s hromadným startem uspěchala jednu z pěti ran, která tak minula terč. V té chvíli bylo jasné, že česká reprezentantka nepřiveze z mistrovství světa v Oslu medaili. I tak má ale za sebou nejlepší z dosavadních sedmi šampionátů, skončila na něm čtvrtá, třikrát šestá, sedmá a osmá.

Česká biatlonistka Veronika Vítková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Už by to ale chtělo tu medaili, mohla už bych se konečně podívat na to pódium, vždyť je konec sezony," utrousila Vítková po dalším šestém místě. Loni byla ve Světovém poháru v individuálních závodech na stupních vítězů šestkrát, letos pouze třikrát ve štafetě.

Zbývají poslední tři šance příští týden v Chanty-Mansijsku, kde se poběží sprint, stíhací závod a závod s hromadným startem. "Ale když to nedopadne, tak to nedopadne," pokrčila rameny. Čtvrté místo z individuálního závodu bylo jejím nejlepším výsledkem v Oslu, dnes jela do poslední střelby na medaili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu žen s hromadným startem

Jinak by bojovala o cenný kov, vždyť má nejlepší formu v sezoně. "Podařilo se mi na mistrovství světa připravit dobře, získala jsem jistotu ve střelbě, na čemž jsme chtěli zapracovat. Ale...," řekla rezignovaně. České ženy vozily v poslední době medaile ze závodů pravidelně.

V aktuální sezoně z každého dílu Světového poháru, Gabriela Soukalová neměla cenný kov naposledy v minulé sezoně na začátku zimy v Östersundu. Na vrcholné akci byl český tým bez medaile naposledy na MS 2011 v Chanty-Mansijsku.

Veronika Vítková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Ono to vypadá, že v předchozích letech jsme vozili medaile pořád, že ty výsledky byly lepší, ale letos to bylo mnohem vyrovnanější. Ač to na tu placku nedopadlo, tak jsme si tam pobrali ta ostatní umístění. Pořád to ale byla desítka, a to nejsou špatné pozice," upozornila Vítková.

Český tým má mimo jiné tři čtvrtá, tři pátá a tři šestá místa. Nyní chce Vítková sebrat poslední zbytky sil a zabojovat o medaili při finále SP. "Doufám, že ještě nějaké síly pobereme a pokusíme se o to. Myslím, že se to dá, tady jsem se dostala na nějakou vlnu, na které se mohu vézt, a snad to prokážu i v těch posledních závodech," věřila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články