Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Dvacet kilometrů pro biatlonisty – šance, jak si spravit chuť

Oslo – Patnácté a dvanácté místo Michala Šlesingra – takové jsou dva nejlepší výsledky českých biatlonistů na mistrovství světa. Ondřej Moravec po zdravotních potížích v přípravě zajel nepovedený sprint a do stíhačky vůbec nenastoupil. Michal Krčmář sice dvakrát skončil ve třetí desítce, ale nadšen ze svých výkonů nikterak nebyl. Jaroslavu Soukupovi chyběla k bodovaným umístěním ve stíhačce jediná pozice. Vytrvalostní závod je jedinečnou možností, jak si spravit chuť. Přímý přenos startuje na ČT sport a našem webu v 15:00.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

V letošní sezoně v nejdelším biatlonovém závodu zvítězili Ole Einar Björndalen, který už má z klání v Oslu dvě stříbra, a Martin Fourcade - se třemi zlaty v Holmenkollenu naprostý suverén. Do pozice největšího favorita ho pasuje i fakt, že obhajuje vítězství v tomto závodě z předešlých dvou mistrovství světa v Kontiolahti a v Novém Městě na Moravě a navíc i z olympijských her v Soči.

Šlesingr byl po stíhacím závodu hodně rozladěn. Před závěrečným finišem ho totiž ve sjezdu nepustil před sebe Ukrajinec Sergej Semenov a pochybným manévrem poslal českého biatlonistu k zemi. Z boje o páté místo z toho byl dojezd ve druhé desítce.

Tři dny měl Šlesingr na to, dát se do psychické pohody. "Když jsem trošku nabroušenej, většinou je to pro mě pak na střelnici dobré," pousmál se. "Ale teď nejsem trošku nabroušenej, ale hodně naštvanej, takže možná bude lepší se uklidnit. Jsme na mistrovství světa, tady se ta naštvanost násobí," prohlásil v neděli. Ve stíhačce udělal jedinou chybu, to by mu mohlo i v dlouhém závodě, kde se místo trestného kola přičítá minuta, pomoci k dobrému výsledku.

Moravec v neděli pošetřil síly, po 59. místě ve sprintu nemělo při současné kondici českého závodníka, který ještě stále pociťuje následky dvoutýdenního závodního i tréninkového výpadku, smysl vydávat ze sebe síly navíc. "Nepřišlo mi smysluplné, aby se Ondra pokoušel se ztrátou dvě a půl minuty hned na startu o zázrak. Zvláště pak ve stavu, kdy není ve stoprocentní kondici," uvedl šéftrenér Ondřej Rybář.

Ve sprintu minul Moravec tři terče, to si ve vytrvalostním závodu dovolit nemůže. "Budu muset střílet čistě, jestli chci pomýšlet na dobré umístění," uvedl Moravec.

Závod začne v 15:30 a první Čech na startu Krčmář má číslo 17. Šlesingr vyběhne na trať jako 32., Moravec dostal pětaosmdesátku a Soukup vyjede do závodu jako 95., pátý od konce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články