Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Na Ukrajince máme pifku, durdil se Šlesingr po kolizi se Semenovem

Oslo - Hořkou příchuť měl stíhací závod na mistrovství světa v Oslu pro nejlepšího českého biatlonistu v cíli Michala Šlesingra. Po kvalitním střeleckém i běžeckém výkonu atakoval páté místo, jenomže kolize s Ukrajincem Sergejem Semenovem při sjezdu na stadion ho poslala k zemi. Zlomil hůlku a propadl se do druhé desítky. "Je to velké zklamání," řekl v cíli.

Je nám líto, video expirovalo.
Pád Michala Šlesingra ve stíhačce

Byla to mírná levotočivá zatáčka, v níž Šlesingr chtěl ukrajinského soupeře podjet, ale ten mu vjel do cesty a český biatlonista kolizi neustál. Semenov byl podle Šlesingera už dost unavený, navíc se těsně před něj dostal Slovinec Jakov Fak a českému reprezentantovi jely lépe lyže.

"Najížděl jsem do zatáčky, protože vím, že ji dovedu projet vnitřkem rychle a bezpečně, zatímco některé jiné to tam v předchozích kolech dost vynášelo," popisoval Šlesingr. "Ztratil jsem rychlost, takový pád rozhodí z rytmu. Na dojezdu do cíle se mi nohy už motaly, to už byl marný boj," posmutněl. Vztek si vybil za cílem, kde třískl hůlkou do sněhu. "Mohl jsem jet o páté místo a jsem dvanáctý," utrousil.

Doping a teď tohle…

Rozčilovala ho i skutečnost, že šlo právě o ukrajinského závodníka. "U něj mě to ultra štve, protože na Ukrajince máme pifku," upozornil Šlesingr na to, že členka ukrajinského týmu Olga Abramovová má zastavenou činnost kvůli dopingu. "Nevěříme moc tomu, že je to záležitost jednotlivců. Takže jsme na ně nakrklí už tímhle způsobem, když je tu vidíme dobře závodit. A ještě když mě poslal právě Ukrajinec k zemi, tak to mi moc nepřidá," prohlásil Šlesingr.

Podobnou kolizi v důležitém závodu nepamatuje. "Pádů byla spousta, ale málokteré pády jsou, že jedete na malé podium a řachnete," rozčiloval se. S ukrajinským soupeřem se v cíli po závodu nebavil. "Co mu má člověk říct," pokrčil rameny. "To bych tu byl v televizi, protože mu rozbiju držku nebo nevím," láteřil.

Cítil totiž šanci, neboť se celý závod vezl se soupeři, měl výborně připravené lyže. "S Jakovem (Fakem) jsem mohl jet o páté místo. Byly tam pasáže, kde jsem cítil, že to nemusím tak hrotit, jel jsem si své tempo," popisoval. "Necítil jsem se fyzicky špatně, klidně jsem pátý mohl být," upozornil.

Tři dny na to uklidnit se

Nyní bude mít tři dny na to, aby se dal psychicky dohromady. "Když jsem trošku nabroušenej, většinou je to pro mě pak na střelnici dobré," pousmál se. "Ale teď nejsem trošku nabroušenej, ale hodně naštvanej, takže možná bude lepší se uklidnit. Jsme na mistrovství světa, tady se ta naštvanost násobí," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články