Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Američané v přípravě zdolali Španělsko, přišli ale o Tuckera a Foxe

Počet absencí ve výběru basketbalistů USA pro mistrovství světa se opět zvýšil, a to o dvě jména. Kvůli zranění kotníku opustil tým zkušený křídelní hráč P.J. Tucker z Houstonu a už bez něj obhájci titulu zvítězili v prvním přípravném utkání nad Španělskem 90:81. Po zápase se s mužstvem rozloučil i rozehrávač De'Aaron Fox ze Sacramenta, jenž se chce soustředit na příští sezonu NBA.

Kemba Walker v diskusi s koučem amerických basketbalistů Greggem Popovichem
zdroj: ČTK/AP/ autor: Marcio Jose Sanchez

Čtyřiatřicetiletý Tucker byl nejstarším hráčem, který se připravoval s výběrem USA na šampionát v Číně, do kterého Američané vstoupí 1. září utkáním s českými basketbalisty. Před ním opustil tento týden přípravný kemp torontský rozehrávač Kyle Lowry, neboť se nezotavil z operace palce na ruce. Již dříve se stavitelům týmu řada hráčů omluvila.

Páteční vítězství nad Španělskem bylo první výhrou v roli reprezentačního kouče pro legendárního Gregga Popoviche, pětinásobného šampiona NBA, se San Antoniem. Američtí basketbalisté si připsali už 77. vítězství v řadě, naposledy prohráli v roce 2006 v semifinále mistrovství světa s Řeckem.

Nejlepším střelcem amerického týmu v duelu v Anaheimu byl rozehrávač Donovan Mitchell s 13 body. Ve španělském dresu dal 19 bodů pivot Marc Gasol, úřadující vítěz NBA s Torontem.

Před MS se nyní basketbalisté USA budou připravovat v Austrálii, kde je čekají ještě tři zápasy. O 12 míst v konečné nominaci už bojuje jen 13 hráčů.

Širší nominace týmu USA:

Rozehrávači: Joe Harris (Brooklyn), Donovan Mitchell (Utah), Marcus Smart, Kemba Walker (oba Boston), Derrick White (San Antonio).

Křídla: Harrison Barnes (Sacramento), Jaylen Brown, Jayson Tatum (oba Boston), Kyle Kuzma (LA Lakers), Khris Middleton (Milwaukee).

Pivoti: Brook Lopez (Milwaukee), Mason Plumlee (Denver), Myles Turner (Indiana).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články