Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Finále? Nechám se překvapit, smál se Juška po parádní kvalifikaci

Londýn – Věřil si už na první skok a osm metrů skutečně padlo. Radek Juška k nim přidal ještě centimetr. Sebevědomí bylo rázem nahoře. Další pokus mu už přinesl jistotu postupu a navíc druhý nejdelší výkon v životě. Jak dopadne finále? "Nechám se překvapit," rozdával Juška úsměvy a plácal si s novináři. Přímý přenos jeho boje o medaili sledujte od 21:05 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Dálkař Radek Juška
zdroj: AP autor: Matthias Schrader

Ve druhé kvalifikační sérii skočil Juška 824 centimetrů, což byl rovnou nejlepší výkon dne. Za ním byl až o devět centimetrů Kubánec Maykel Masso. Juškův skok byl navíc jen pět centimetrů za jeho letošním českým rekordem. Tak daleko neskočil ani suverén letošní sezony Jihoafričan Luvo Manyonga.

"My jsme si to představovali už prvním pokusem. Cítil jsem, že mi spadly ruce i koleno," říkal Juška, kterému by to i tak vyšlo. Skok mu nicméně vlil sebevědomí. U druhého pokusu byl rád za zlepšenou techniku. "Při druhém jsem pěkně držel kolena," uvedl Juška.

Přesto byl k sobě kritický, ani jeden pokus podle něj nebyl ideální. "Uvidíme, co řekne trenér, jak jsem tam byl pozičně," dodal.

Co tedy čekat ve finále? Juška byl sám na vážkách. "Nevím. Necháme se asi překvapit," prohlásil. Čeká ho teď naplánovaná masáž a ledování. A jinak? "Co se stane, to se stane," řekl.

Jeho suverénní výkon možná soupeře mohl vystrašit. "Doufám," smál se Juška. Tuší, že finále už každopádně bude o něčem jiném. "V každém závodě do té kvalifikace jde člověk s tím, aby se dostal do finále. Nečekají se od něho žádné velké výkony, ale spíš aby s nejlepším svědomím splnil kvalifikační limit," poznamenal.

Před Juškovým velkým sobotním večerem navíc odpadli dva velcí soupeři. Do finále se totiž nedostali velmi překvapivě olympijský vítěz Američan Jeff Henderson (784 cm) a ani jeho krajan, halový mistr světa Marquis Dendy (778 cm). K postupu přitom nakonec stačilo jen 791 cm.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články