Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Došla bych to po čtyřech, povzdychla si po nevydařené premiéře Vrzalová

Londýn – Českou premiéru na londýnském oválu obstarala mílařka Simona Vrzalová. A nebyla to premiéra úplně vydařená. Zatímco do cíle se řítila světová rekordmanka Genzebe Dibabaová z Etiopie, sto metrů za ní česká reprezentantka odstoupila ze závodu. Nebylo v tom žádné zranění, jen prosté vyčerpání.

Simona Vrzalová obíhá soupeřky
zdroj: ČTK/AP

"První dvě kolečka jsem se cítila strašně dobře. Bylo to hodně strkání, pořád jsem musela brzdit a zpomalovat. Došly mi síly, vůbec jsem nemohla, došla bych to snad po čtyřech," popsala už s lehkým úsměvem na tváři devětadvacetiletá atletka. "Měla jsem v plánu běžet zepředu, ale pak jsem se prostě zastavila. Vůbec nechápu, jak se to mohla stát," dodala.

"Zrychlování a zpomalování bere hodně sil," posteskla si. "Měla jsem tuhé nohy, nemohla jsem vůbec zvedat kolena," popsala pocity před tím, než odstoupila na začátku cílové rovinky.

Po nevydařeném závodě se snažila brát věci s nadhledem. "Byla jsem dneska vážnější, protože jsem věděla, že to nebude vůbec lehké. Nevím, jestli jsme udělali v tréninku něco špatně," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozběh na 1500 m a ohlasy Simony Vrzalové

Během prvních kol musela soupeřky hodně obíhat, závodnice si v kontaktním klání nic nedarovaly. Mezi rivalkami v prvním rozběhu byla i velká jména světové atletiky. Kromě Dibabaové také Jihoafričanka Caster Semenyaová, která vedle své excelentní disciplíny 800 m, zkouší na šampionátu i delší vzdálenost. "Takové hvězdy na startovní čáře a já vedle nich, je to až vtipné. Říkala jsem si, co tu dělám," pronesla Vrzalová v nadsázce.

"Je to zkušenost. Čekala jsem lepší výkon, chtěla jsem aspoň osobák, když ne postup, ale musím se s tím nějak poprat," shrnula smířená s výsledkem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články