Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nominace na světový šampionát čítá zatím 23 jmen, chybí Sýkora

Praha - Na mistrovství světa v Londýně bylo zatím nominováno 23 atletů. Jedná se o závodníky, kteří splnili A limit Českého atletického svazu. Tomuto kritériu vyhověl také desetibojař Jiří Sýkora, ale o vrchol roku přijde kvůli zranění. Národní tým se ještě může rozšířit o atlety se splněným B limitem, pokud dostanou pozvánku od mezinárodní federace IAAF. 

Barbora Špotáková
zdroj: Reuters autor: PHIL NOBLE

Hlavními oporami české reprezentace by měli být oštěpaři Barbora Špotáková s Jakubem Vadlejchem, dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová, koulař Tomáš Staněk, tyčkaři Jan Kudlička s Michalem Balnerem a běžci Pavel Maslák s Jakubem Holušou.

Mezi závodníky čekajícími na pozvánku od mezinárodní federace je mistr světa v hodu oštěpem z roku 2013 Vítězslav Veselý a jeho kolega z tréninkové skupiny Jaroslav Jílek. Splněný B limit má také mílař Filip Sasínek, bronzový medailista z halového mistrovství Evropy, tyčkařka Amálie Švábíková a běžkyně na 3000 metrů překážek Lucie Sekanová.

Je nám líto, video expirovalo.
Atletický šéf Libor Varhaník komentuje nominaci na MS

Nominace ČR na MS v atletice v Londýně:

Muži: Pavel Maslák (400 m), Jakub Holuša (1500 m), Jan Kudlička, Michal Balner (oba tyč), Radek Juška (dálka), Tomáš Staněk, Ladislav Prášil (oba koule), Jakub Vadlejch, Petr Frydrych (oba oštěp), Adam Sebastian Helcelet (desetiboj).

Ženy: Zuzana Hejnová, Denisa Rosolová (400 m př.), Simona Vrzalová (1500 m), Michaela Hrubá (výška), Romana Maláčová, Jiřina Ptáčníková (obě tyč), Barbora Špotáková, Nikola Ogrodníková (obě oštěp), Kateřina Šafránková (kladivo), Eva Vrabcová (maraton), Anežka Drahotová (20 km chůze), Kateřina Cachová, Eliška Klučinová (obě sedmiboj).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články