Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hejnová a ty ostatní. Jaké jsou největší favoritky na zlato?

Peking – Zuzana Hejnová. Místo: Ptačí hnízdo. Čas: středa 14:10 SELČ. Role: největší favoritka na zlato. Česká překážkářská rekordmanka zná přesně svůj cíl. Obhájkyně titulu se po roce vleklých zdravotních problémů, po roce psychického zoufání, vrátila pevně mezi elitu. Přímý přenos dopoledního programu s kvalifikací kladivářek s Terezou Královou nebo rozběhem na 110 metrů překážek s Petrem Svobodou vysílá ČT sport a náš web ve středu od 3:20 SELČ. Odpolední finálový program s Hejnovou nebo oštěpařem Vítězslavem Veselým startuje ve 12:25.

Slavící Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK/AP autor: Ng Han Guan

"Budu určitě spokojená s každou medailí, ale udělám všechno, abych vybojovala zlato, protože si myslím, že na to mám," prohlásila Hejnová. V cestě za dalším velkým triumfem kariéry jí bude stát sedm soupeřek, reálně v boji o medaile budou tři. Co si o nich Hejnová myslí?

Američanka Cassandra Tateová

Druhá nejrychlejší žena semifinále, čtvrtá nejrychlejší překážkářka sezony. "Běhá hodně stabilně, bude to jedna z největších soupeřek. Ale vůbec ji neznám, na velkých závodech jsem s ní asi nikdy neběžela. Těžko říct, jak to zvládne psychicky," řekla Hejnová.

Dánka Sara Slott Petersenová

Objev sezony, za Hejnovou třetí žena tabulek i třetí překážkářka semifinále. Letos už běžela pod 54 sekund. "Je schopná takhle rychle běžet v každém závodu. Na tu si určitě budu dávat pozor. Nemyslím si, že je schopná se zlepšit třeba na 53,50 sekundy, ale podceňovat ji samozřejmě nemůžu. Letos hodně vylítla," uvedla Hejnová.

Jamajčanka Kaliese Spencerová

V semifinále měla čtvrtý nejrychlejší čas, a byť je až sedmou ženou sezony, může překvapit. Loni byla jasně nejlepší na světě. "Ta to určitě napálí, bude chtít jít po zlatu, protože ještě nemá žádnou medaili," upozornila Hejnová. "To bude určitě těžká soupeřka, i když si myslím, že tady není ve formě, v jaké jindy bývala," doplnila.

Jihoafričanka Wenda Nelová

Pátá žena v semifinále a stabilní překážkářka. "Běhá hezky, ale myslím, že by potřebovala ještě trochu zrychlit."

zdroj: ČT sport

Jamajčanka Janieve Russellová

Překvapení mistrovství světa. Do finále postoupila ve svém letošním nejlepším výkonu. "Ta mě překvapila, s tou jsem vůbec ve finále nepočítala. Je schopná ve finále běžet podobně. S tou ale úplně nepočítám na medaili."

Britka Eilidh Childová

Pátá překážkářka z MS v Moskvě, postoupila do finále v Pekingu časem jako sedmá. "Nemyslím si, že to je úplná adeptka na medaili, ale je schopná takhle běhat stabilně."

Američanka Shamier Littleová

Nejrychlejší žena sezony, která se však v Pekingu soustředí více na to, aby dobře vypadala s mašlí ve vlasech, než aby běžela rychle. V semifinále byla poslední. "Ta mě ve dvou bězích také úplně nepřesvědčila, myslela jsem si, že tady bude běhat rychleji. Mašli má dobrou, ale to jí v závodě úplně nepomůže," glosovala Hejnová.

Program na středu 26. srpna:

3:30 kladivo ženy - kvalifikace A (Králová), 3:35 5000 m muži - rozběhy, 4:00 trojskok muži - kvalifikace, 4:25 800 m ženy - rozběhy, 4:55 kladivo ženy - kvalifikace B (Králová), 5:20 110 m překážek muži - rozběhy (Svoboda), 13:00 tyč ženy - FINÁLE, 13:05 oštěp muži - FINÁLE (Veselý), 13:15 200 m ženy - rozběhy, 14:10 400 m překážek ženy - FINÁLE (Hejnová), 14:30 200 m muži - semifinále, 15:00 3000 m překážek ženy - FINÁLE, 15:25 400 m muži - FINÁLE.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články