Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Vlhová se smiřovala se stříbrem a najednou zlato. Přidá další ve slalomu? Zatím to neřeší

Aare Československu zaslíbené? Před 12 lety vybojovala na světovém šampionátu na švédských svazích zlato ve slalomu Šárka Strachová. Historický cenný kov pro nealpskou zemi uprostřed Evropy. Teď vykouzlila Petra Vlhová zlaté úsměvy celému Slovensku. Úžasná sezona je po právu korunovaná nejzářivějšími úspěchy.

Petra Vlhová zlatá v obřím slalomu na MS
zdroj: ČTK/ZUMA

"Byla jsem velmi rychlá celý den, proto jsem mistryní světa," podotkla s radostí ve tváři Vlhová.

Jak jednoduché. Alespoň se zdá, ale dřina to byla obrovská.

"Cítím se úžasně. V prvním kole jsem byla hodně rychlá, ale nečekala jsem, že bych mohla vyhrát. Dala jsem do toho všechno," popisovala cestu k vítězství slovenská hrdinka.

Zaútočila z druhého místa. Na olympijskou vítězku Viktorii Rebensburgovou ztrácela nepatrných 19 setin sekundy. Ale Němka v průběhu své druhé jízdy náskok navyšovala a Vlhová už počítala se svým stříbrným údělem.

"Když měla (Rebensburgová) na posledním mezičase náskok 40 setin, říkala jsem si, že i druhé místo v obřáku je skvělé," uvedla Slovenka.

A ejhle. Posledních pět branek sjela Vlhová fantasticky a Rebensburgová byla až příliš opatrná. Zatímco na Němce bylo znát zklamání z druhého místa, Slovensko mohlo začít slavit.

Vlhová se stala středobodem. Novináři kolem ní kroužili. "Ještě si úplně neuvědomuji, co jsem dokázala. Tenhle den ale bude patřit mezi moje nejlepší dny v životě," zářila v rozhovoru pro deník Sme.

Rakouská televize ORF nešetřila chválou: "One woman show ze Slovenska. Až koncem prosince vyhrála Petra Vlhová svůj první obří slalom v kariéře. Necelé dva měsíce poté se navzdory jízdám s chybami stala absolutně zaslouženě mistryní světa v této disciplíně. Po stříbru v kombinaci je to pro Vlhovou už druhá medaile."

Slovenka se může stát první hvězdou celého šampionátu. Může doplnit medailový trojlístek. Proč by nemohla být třeba zase zlatá? I když to bude mít ohromně složité. S Michaelou Shiffrinovou je kříž, ale ve Flachau ji letos už dokázala porazit.

Každopádně zatím o posledním velkém souboji na svazích v Aare moc nepřemýšlí. "Těším se na slalom, ale momentálně to vůbec neřeším," dodala zlatá a stříbrná (zatím) Vlhová.

Zdroj
ČT sport, sme.sk, Šport.sk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články