Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Mission complete. Zlatý knírek předznamenal vysněný triumf Evy Samkové

Všechno šlo podle plánu. Od tréninků až po finále. Eva Samková se stále zlepšovala, poučila z drobných chyb. V poslední jízdě nenechala nikoho na pochybách. Vytoužené zlato z mistrovství světa je konečně v držení jedné z nejlepších snowboardcrossařek historie. Úkol splněn beze zbytku. A to ještě nemusí být všechno...

Eva Samková
zdroj: ČTK/AP

"Jak tu všichni říkají mission complete. S tím souhlasím," prohlásila šťastná Samková. Dvojnásobná olympijská medailistka a vítězka Světového poháru doplnila poslední velký cenný kov.

Sluncem zalité Solitude v Utahu bylo k Samkové hodně vstřícné. "Můžu být jen spokojená, všechno to klapalo. Celý tým pracoval skvěle, prkna jely úžasně, trenéři trénovali, jak mají. A já jsem se pokoušela udělat to nejlepší, co dokážu a ukázat jim, že ty rady, co mi dávají, dokážu provést," zhodnotila zlatá ze Soči a bronzová z Pchjongčchangu.

Na mistrovství světa startovala popáté a dosud nejlépe zajela při premiéře v roce 2011, kdy byla v La Molině pátá. To už je ale historií.

"Ve čtvrtfinále i semifinále jsem se na startu trošku hledala, ale věřila jsem, že ve finále start projedu ideálně a že zbytek trati pojedu z prvního místa a budu se snažit udržet a dupat. Holky jely skvěle," pochválila soupeřky Samková.

"Všechno fungovalo fakt dobře. Zvolili jsme dobrou dráhu. Evka se zlepšovala až do poslední jízdy a ty chyby, co dělala na startu, nakonec ve finálové jízdě neudělala, takže celý závod šel podle plánu," doplnil trenér Marek Jelínek.

Radovala se už před cílovou čarou. Tak si byla jistá svou převahou.

A zlatá jí sluší. V Soči ukázala rub své bundy, tentokráte se už od začátku zubila ozdobená zlatou ozdobou. "Říkal jsem si, že uděláme zlatý knírek, protože bude zlatá. Spousta lidí říkalo, že jsou takové věci rouhání, ale já na to moc nevěřím," řekl trenér Marek Jelínek.

Samková ještě na americkém svahu nechce říct poslední slovo. Už v neděli se jedou závody týmů. "Doufejme, že s Honzou Kubičíkem přidají třeba ještě další placku. Moc se na to těšíme," dodal Jelínek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články