Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Generálka nevyšla. Házenkáři prohráli v Německu i podruhé

Mannheim (Německo) - Čeští házenkáři v posledním přípravném utkání před startem mistrovství světa prohráli v Německu 22:27. Duel měl podobný průběh jako páteční souboj ve Stuttgartu, reprezentanti i tentokrát ztratili zápas proti favoritovi a dalšímu účastníkovi šampionátu ve střední části druhé půle. Do katarského mistrovství vstoupí národní tým v pátek proti Francii.

Filip Jícha v utkání s Německem
zdroj: Alex Wipf

Domácí tým si po vyrovnaných deseti minutách vytvořil dvou až tříbrankový náskok, který si pak udržoval. Čechy od stavu 6:7 potkal přibližně desetiminutový střelecký výpadek a Němci toho využili k navýšení vedení až na 10:6. Hostům ale pomohl následný oddychový čas a po dvou Zdráhalových trefách a Hrstkově zásahu to bylo už jen o jednu branku.

V poslední sekundě první půle pak na sedmimetrový hod vystřídal Štochla, který na rozdíl od pátečního duelu nastoupil od začátku, Galia a díky úspěšnému zásahu proti Grötzkému udržel Čechy v jednogólové ztrátě.

Po změně stran se blýskl třemi góly Horák, hrající německou ligu za Füchse Berlín, a hostující celek brzy srovnal skóre. Jenže okolo 40. minuty Češi stejně jako v pátek ztratili kontakt ve skóre, neboť je potkal další střelecký půst a favorizovaní Němci především díky výborně zakončujícímu Grötzkému opět odskočili do vedení 17:13.

Za hosty se brankově prosazoval téměř už jen výhradně Horák, celkem autor šesti gólů. Favorit tak v poklidu navyšoval skóre a v koncovce si mohl užít ovace vstoje od fanoušků. Češi se v samém závěru přece jen vzepjali, dokázali snížit a uhráli o tři góly lepší výsledek než v pátek.

Německo - ČR 27:22 (11:10)

Sestava a branky ČR: Štochl, Galia, Mrkva - Hrstka 4, Bečvář 1, Jurka, Jícha 1, Sobol 1, P. Horák 6, Babák 2, Linhart 1, Petrovský, Škvařil, Vinkelhöfer, Zdráhala 3/1, Šindelář 3, Kasal, Szymanski. Nejvíce branek Německa: Grötzki 6/2, Sellin 5/1. Rozhodčí: Togstad, Kristiansen (oba Nor.). Sedmimetrové hody: 4/3 - 2/1. Vyloučení: 1:2. Diváci: 9 155.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články