Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jan Kopecký je mistrem světa v kategorii WRC2. Mám opravdu skvělou sezonu, raduje se jezdec

Je rozhodnuto, ralleyovým mistrem světa v kategorii WRC2 se stal Jan Kopecký. Vedení továrního týmu Škoda dnes oficiálně potvrdilo, že Švéd Pontus Tidemand, se kterým Kopecký sváděl velkou bitvu o titul, nenastoupí do závěrečných dvou závodů šampionátu. Oba jezdci jsou součástí týmu mladoboleslavské automobilky a Švéd už měl pouze teoretickou šanci na poražení českého závodníka.

Jan Kopecký
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

"Viděli jsme fantastický souboj o titul mistra světa v kategorii WRC2 mezi Pontusem Tidemandem a Janem Kopeckým. Oběma jezdcům jsme umožnili startovat v šesti soutěžích. Jan teď ve Španělsku pojede svoji rallye číslo šest. Pontus jej už nemůže předstihnout, protože svých šest soutěží odjel," uvedl šéf týmu Škoda Motorsport Michal Hrabánek před nadcházející Katalánskou rallye.

Kopecký doposud startoval v pěti závodech MS a všechny ve své kategorii vyhrál, na kontě má 125 bodů. Tidemand si šestý start připsal na začátku října na Britské rallye, kde dojel ve WRC2 druhý. Obhájce titulu nasbíral 111 bodů. Teoreticky mohl startovat ještě nyní ve Španělsku nebo v polovině listopadu v Austrálii, Škoda však své plány nezměnila a do závěrečného závodu seriálu nenasadí žádného z jezdců.

"Prozatím mám opravdu skvělou sezonu, vyhrál jsem všechny soutěže, do nichž jsem nastoupil. Celkově jsem letos zvítězil v pěti soutěžích mistrovství světa a šesti rallye českého mistrovství," pochvaloval si Kopecký. Motivace pro Katalánsko mu ale nechybí. "V minulém roce mi vítězství ve Španělsku uniklo. Potom co ze mě spadl tlak v mistrovství světa, se budu snažit tento účet vyrovnat," dodal šestatřicetiletý jezdec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články