Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

První etapu Rallye Příbram vyhrál Černý, Pech je na závěr MČR těsně druhý

Jan Černý s vozem Ford Fiesta R5 vyhrál první etapu Rallye Příbram, závěrečného závodu seriálu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Těsně druhý je Václav Pech, který s Černým bojuje o druhé místo v konečném hodnocení šampionátu. Šestinásobný vítěz rallye ztrácí na lídra 3,4 sekundy. Třetí je nejlepší muž z minulých dvou ročníků v Příbrami Jan Dohnal.

Je nám líto, video expirovalo.
Černý vede v "domácí" Rallye Příbram těsně před Pechem

Černý je v čele i přesto, že nedokázal vyhrát žádnou ze sedmi rychlostních zkoušek, které byly na programu. Osmý plánovaný test pořadatelé s ohledem na příliš vysokou průměrnou rychlost při prvním průjezdu zrušili.

"Držet s Vencou krok je hodně těžké a myslím si, že nebýt jeho chyby nebo technického problému, tak by byl před námi. Jsme mu ale hodně blízko a neděle bude ještě hodně dlouhá. Navíc jsem přesvědčený, že i Honza Dohnal bude ještě rychlý. Jeho "wéercéčku" tady erzety hodně sedí. Ještě to bude zajímavé," uvedl Černý.

Pech své problémy moc specifikovat nechtěl, jen přiznal, že měřený úsek Bohostice-Milín mu nejde. Při prvním průjezdu na něm na nejrychlejšího Dohnala ztratil 11,5 sekundy, ve druhém poté 9,1. "Všichni to tady známe. V neděli to bude o osobní odvaze, kdo bude více držet plyn," řekl Pech.

Rallye Příbram vyvrcholí v neděli, kdy se jede zbývajících šest erzet.

Rallye Příbram, závěrečný závod MČR v automobilových soutěžích - po 1. etapě:

1. J. Černý, Černohorský 36:56,3, 2. Pech, Uhel (všichni Ford Fiesta R5) -3,4, 3. J. Dohnal, Ernst (Ford Focus WRC) -8,8, 4. Jakeš, Machů -19,0, 5. Štajf, Rajnoha (všichni Škoda Fabia R5) -43,4, 6. M. Vlček, Žáková (Ford Fiesta R5) -1:13,3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články