Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ogier skončil mimo trať a na šesté vítězství v Portugalsku si musí počkat

Úřadující pětinásobný mistr světa Sébastien Ogier přišel hned v první etapě o šanci na rekordní šesté vítězství v Portugalské rallye. Čtyřiatřicetiletý jezdec skončil se svým fordem mimo trať v páté rychlostní zkoušce a do zbylých čtyř testů pátečního programu již nezasáhl. V sobotu může Ogier pokračovat v šestém dílu mistrovství světa, ale již s velkou ztrátou. V čele soutěže je zatím Belgičan Thierry Neuville s hyundaiem.

Sébastien Ogier
zdroj: ČTK/Panoramic/Andre Lavadinho

Před svou nehodou byl vedoucí muž světového šampionátu čtvrtý v průběžném pořadí se ztrátou sedmi sekund na prvního Novozélanďana Haydena Paddona s hyundaiem.

V sedmé rychlostní zkoušce havaroval i Paddon a s bolestmi zad byl převezen vrtulníkem do nemocnice v Portu. Jeho spolujezdec Seb Marshall vyvázl z tvrdého nárazu do škarpy bez zranění.

Dobrou šanci jít do čela šampionátu má Neuville, který po první etapě vede o téměř 18 sekund před Britem Elfynem Evansem. Po pěti rallye ztrácí Belgičan na Ogiera deset bodů.

Ogier triumfoval v Portugalsku v letech 2010, 2011, 2013, 2014 a 2017. Pět prvenství v soutěži vybojoval v minulosti také Fin Markku Alén.

Ještě před Ogierem odstoupil vítěz čtvrteční úvodní rychlostní zkoušky Estonec Ott Tänak. Třetího muže průběžné klasifikace MS zastavila technika již v druhé erzetě.

Portugalská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě: 1. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) 1:37:30,7, 2. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta) -17,7, 3. Paddon, Marshall (N. Zél., Brit./Hyundai i20) -24,3, 4. Suninen, Markulla (Fin./Ford Fiesta) -34,4, 5. Lappi, Ferm (Fin./Toyota Yaris) -45,8, 6. Östberg, Eriksen (Nor./Citroën C3) -48,3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články