Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Brit Meeke zvýšil v Portugalské rallye náskok na Ogiera

Matosinhos (Portugalsko) - Brit Kris Meeke zvýšil po druhé etapě Portugalské rallye vedení na 45 sekund a závěrečné čtyři nedělní rychlostní zkoušky ho dělí od druhého vítězství v mistrovství světa. Český jezdec Martin Prokop si oproti pátku polepšil o tři příčky na jedenáctou pozici.

Kris Meeke
zdroj: ČTK/AP

Meeke s citroënem vyhrál polovinu z šesti dnešních erzet a odvrátil očekávaný útok mistra světa Sébastiena Ogiera. Francouz ztrácí 45,3 sekundy a další tři sekundy za ním je jeho norský kolega z týmu Volkswagen Andreas Mikkelsen. Ogier vede průběžné pořadí MS, ale po druhých místech z Mexika a Argentiny mu hrozí na jeho poměry nezvyklá bilance tří soutěží bez vítězství.

Prokop má velkou šanci navázat na bodované umístění z Mexika, kde byl při svém prvním letošním startu v seriálu sedmý. Český jezdec ve voze Ford Fiesta na osmé pozici ztrácí na Meekea přes osm minut, před devátým Švédem Pontusem Tidemandem z týmu Škoda má náskok 1:39 minuty.

Portugalská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:

1. Meeke, Nagle (Brit./Citroën DS3) 3:16:11,4, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo-R) -45,3, 3. Mikkelsen, Jäger (Nor./Volkswagen Polo-R) -48,4, 4. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20) -1:20,0, 5. Camilli, Veillas (Fr./Ford Fiesta RS) -3:04,2, 6. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo-R) -4:07,8, ...8. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -8:11,8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články