Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Pražský rallyesprint poprvé ovládl cizinec, Pech skončil v poli poražených

Praha - Úřadující slovenský šampion Jaroslav Melichárek se stal prvním zahraničním vítězem Pražského rallyesprintu. Pilot vozu Ford Fiesta RS WRC ovládl 21. ročník populární soutěže s náskokem 13 sekund před Jaroslavem Dohnalem, třetí skončil s odstupem dalších osmi vteřin Tomáš Kostka. 

zdroj: ČT4

"Zatímco během sezony jsme měli často menší technické problémy nebo defekty, tak tady šlo vše bez jediného sebemenšího problému," pochvaloval si v cíli Melichárek. "Víme, že je to pro české soutěžáky prestižní závod, a tak jsme si řekli, že ho zkusíme vyhrát. Museli jsme ale jet naplno až do posledního kilometru, protože na nás soupeři tlačili," doplnil Melichárek, který byl před rokem druhý.

Dohnal a Kostka si v cíli trochu stěžovali na startovní pořadí, které určili pořadatelé. Oba totiž na měřených testech brzdili pomalejší soupeři. "Na nejdelší erzetě nás jedno auto blokovalo asi jeden a půl kilometru. Možná nás to stálo vítězství," řekl Dohnal. Ještě hůře na tom byl Kostka. V první rychlostní zkoušce na Strahově se pokusil jednoho ze soupeřů předjet, při manévru ale objel i jeden z retardérů a dostal penalizaci 30 sekund. Bez té by vyhrál.

V poli poražených tentokrát skončil hlavní favorit Václav Pech, který rallye v metropoli vyhrál již desetkrát. Hned v první erzetě měl technické problémy, ztratil přes půl minuty a přišel o šanci na dobrý výsledek. "Rozpadly se nám obě přední poloosy, takže se naše auto chovalo jako dvoukolka," uvedl Pech, který absolvoval poslední závod s vozem Mini.

V příští sezoně bude jezdit s porsche. "Chudák miník asi věděl, že jde na porážku, a tak trochu stávkoval. Nový kupec si ho odveze v neděli," řekl Pech, jenž se po úvodní ztrátě snažil alespoň bavit diváky a skončil šestnáctý. 

Je nám líto, video expirovalo.
Pražský Rally sprint ovládli bratři Melichárkové

TipCars Pražský rallyesprint, volný automobilový závod:

1. J. Melichárek, E. Melichárek (SR/Ford Fiesta RS WRC) 25:02,9, 2. Dohnal, Křapka (Ford Focus WRC) -13,1, 3. T. Kostka, Kučera (Ford Fiesta RS WRC) -21,5, 4. Koči, L. Kostka (Ford Fiesta R5) -24,3, 5. Trněný, Dörr (Škoda Fabia WRC) -36,5, 6. Kurka, Škubník (Mini John Cooper Works WRC) -47,1. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články