Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nová Fabia R5 pojede poprvé na Rallye Šumava

Bělá pod Bezdězem (Mladoboleslavsko) Po deseti letech se do mistrovství světa v rallye vrací tovární tým Škoda Motorsport. Nový závodní speciál Fabia R5 zažije premiéru příští týden na Rallye Šumava v Klatovech. Vůz, který získal na začátku dubna takzvanou homologaci od Mezinárodní automobilové federace (FIA), bude v úvodní soutěži českého šampionátu pilotovat Jan Kopecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Škoda představila nový rallyeový speciál

"Mojí jistotou je šest závodů domácího mistrovství. S minulým vozem jsme si nastavili laťku hodně vysoko. Nicméně po testech jsem plný očekávání a věřím, že i náš nový vůz je předurčený k úspěchům," uvedl Kopecký pro web Sport.cz po dnešním slavnostním představením modelu, který nahradí úspěšný vůz Škoda Fabia S2000.

Kopecký by se měl představit i v některém z dílů mistrovství světa kategorie WRC2, ve kterém však bude prioritně startovat druhý tovární jezdec týmu Esapekka Lappi z Finska. Někdejší juniorský světový šampion Pontus Tidemand ze Švédska se zúčastní asijsko-pacifického mistrovství, které loni Kopecký vyhrál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články