Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Prokop jde do 10. sezony MS. Chce, aby to "frčelo"

Praha - Jubilejní desátá sezona mistrovství světa v automobilových soutěžích čeká českého jezdce Martina Prokopa. Opět usedne do vozu nejvyšší kategorie Ford Fiesta RS WRC a bude se snažit pokračovat v trendu zlepšování výsledků a přibližování se pilotům z továrních týmů.

Martin Prokop
zdroj: DPA autor: Thomas Frey

"Chtěl bych navázat na minulou sezonu. Na konci už jsme se dokázali zlepšovat a dostat se na místo, kde se nám to líbilo. Už to frčelo. Teď bychom tam rádi už začínali," řekl Prokop. Šanci dokázat to bude mít již na slavné Rallye Monte Carlo, která ve čtvrtek tradičně zahájí novou sezonu MS. "Zatím jsme se vždy postupně rozjížděli. Potřebujeme být více rozhýbaní a držet standard od začátku," podotkl jedenatřicetiletý závodník.

Prokop obsadil loni v konečném hodnocení šampionátu deváté místo, v Německu ale dokázal skončit čtvrtý a vyrovnal tak své i české maximum v MS. Před startem sezony o konkrétních cílích moc mluvit nechce. "Když tovární jezdec Citroënu řekne, že chce vyhrát jeden závod, tak co můžeme říct my jako soukromníci? Motivuje nás, že se pořád zlepšujeme a jdeme dopředu. To chceme i nadále," uvedl Prokop.

Martin Prokop
zdroj: Gettyimages

Konkurence v sezoně 2014 bude podle všeho výrazně větší než loni. Do seriálu vstupuje tovární tým Hyundaie a v MS bude včetně Prokopova sedm týmů. "Nakonec se může stát, že deváté místo bude nereálné. Jde o to, jak se se soupeři popasuju. Nemůžu říkat, že bych chtěl být konečně třetí. Může se stát, že už nikdy nebudu ani pátý. Loňské výsledky bych ale rád obhájil," podotkl Prokop.

Jihlavský závodník startuje v MS od roku 2005, příští rok jej tak čeká jubilejní desátá sezona mezi světovou elitou. "Už to není moc juniorské závodění. Občas se ohlídnu a říkám si: Tuhle erzetu jsem jel v roce 2006. Strašná doba," pousmál se Prokop, který v šampionátu začínal v takzvané juniorské kategorii. V závěru letošního roku by jej měl čekat i jubilejní stý start v MS, aktuálně jich má na kontě 90. Prokop momentálně počítá s tím, že se představí ve dvanácti z třinácti závodů sezony MS. Nepojede jen v Austrálii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články