Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Měl bych se na bednu postavit vícekrát, hlásí rezolutně Kornfeil

Na stupně vítězů se motocyklový jezdec Jakub Kornfeil dokázal v letošní sezoně prosadit jednou. Sám od sebe však očekává mnohem víc. Třetí muž ze závodu na Masarykově okruhu v Brně ve třídě Moto3 věří, že dokáže počet medailových úspěchů ještě rozšířit. Má na to sedm pokusů – první hned o víkendu v Itálii, kde se pojede Velká cena San Marina.

Jakub Kornfeil se raduje ze 3. místa v Brně
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Jedna bedna za polovinu sezony není dostatečná a myslím si, že bych se tam měl postavit vícekrát. Bylo by fajn, kdyby se mi to podařilo ještě jednou nebo dvakrát. Závodů je mraky. Možná se zdá, že sezona už končí, ale není tomu tak," řekl Kornfeil, kterému patří v průběžném pořadí seriálu 7. místo.

"Chci o to bojovat už tento týden v Misanu. Cíl je jezdit v Top 5, to by se mi líbilo. Abych sbíral body a v hodnocení šampionátu se posunul ještě trošku výše," uvedl nejzkušenější jezdec v nejslabší kategorii mistrovství světa, který se na pódium probojoval zatím čtyřikrát v kariéře. "Momentálně jsme (jako tým) ve výborné formě, a hlavně já se cítím skvěle. Uvidíme, jak završíme sezonu," prohlásil Kornfeil.

Pětadvacetiletý rodák z Kyjova je v dobrém rozpoložení i proto, že už má jasno o své budoucnosti. Koketoval sice s myšlenkou přestoupit do vyšší třídy Moto2, ale nakonec podepsal novou smlouvu ve stávajícím týmu Redox Prüstel GP. "Věděl jsem, že se to nějak vyvrbí. Šlo jen o to, jestli budeme řešit přestup na těžší a výkonnější motorku, nebo zůstanu v této třídě. Jsem rád za to, jak to dopadlo," uvedl Korfeil, jehož týmovým kolegou se příští rok stane krajan Filip Salač.

Přestože to vypadalo, že už se chce do Moto2 přesunout, nakonec rozhodly finance. "Nějaké nabídky jsem měl, ale všechny byly za naprostý nesmysl. Usoudili jsme, že je lepší ještě rok počkat," řekl Kornfeil, který se v seriálu MS poprvé představil v roce 2009 a stabilně se účastní šampionátu od následující sezony.

Před dvěma týdny ale ve Velké Británii zažil poprvé, že se závod neuskutečnil. Kvůli setrvalému dešti a vodě na trati byla tamní Velká cena na okruhu Silverstone z bezpečnostních důvodů zrušena.

"I když jsem si v neděli prakticky nesedl na motorku, byl to jeden z nejnáročnějších dnů v mistrovství. Byli jsme totiž pořád ve střehu, celý den jsme se nehnuli z boxu a sledovali televize. X hodin jsme byli v napětí, že třeba za třicet minut pojedeme. S počasím to bylo nahoru dolů," uvedl Kornfeil, jenž s rozhodnutím zrušit závod souhlasil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články